Forsinkelser og mulige aflysninger
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s app Læs mere
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s appLæs mere
 
18.09.2017

Spansk lavpris-gigant letter fra København

Der kommer nu endnu mere konkurrence på den populære rute fra København til Barcelona. Europas fjerde største lavprisselskab, spanske Vueling, vil fra marts næste år tilbyde fire ugentlige afgange til den catalanske storby. 

Vueling vil flyve fra København til Barcelonas El Prat lufthavn mandag, onsdag, fredag og søndag. Dertil kommer 1-2 ugentlige charterafgange, fortæller selskabets administrerende direktør Alex Cruz.

“Barcelona er en førende destination for international business og en attraktiv destination for storbyferie. Dertil kommer, at danske passagerer vil kunne flyve ikke blot til Barcelona, men også videre til de mange destinationer, vi tilbyder fra vores trafikknudepunkt i El Prat lufthavn,” siger Alex Cruz.

I modsætning til de helt traditionelle lavprisselskaber tilbyder Vueling blandt andet transfer, tilkøb af ekstra benplads og bonus-programmer. Fra Barcelona vil man med Vueling kunne flyve videre til 44 destinationer - i Spanien for eksempel til Malaga, Tenerife, Bilbao og Mallorca.

Store perspektiver
Hos Københavns Lufthavn ser rutesalgschef Ole Wieth Christensen store perspektiver i det nye samarbejde med Vueling, der ejes af Iberia:

“Ikke alene får vi Europas fjerdestørste lavprisselskab ind I lufthavnen. Det er også en del af en større strategi for Vueling, hvor man nu rykker ind på det nordeuropæiske marked. Det er godt nyt for lufthavnen. For passagererne er det også godt nyt, at man får endnu et alternativ på ruten til Barcelona,” siger Ole Wieth Christensen.

  • Vueling blev dannet i 2004 og tæller i dag 44 Airbus 320 fly, der flyver til 44 lufthavne i 13 lande
  • Fra marts næste år er der fem selskaber, der flyver direkte fra København til Barcelona: Vueling, SAS, Spanair, Cimber-Sterling og Norwegian.
  • I årets første ni måneder har 165.000 passagerer valgt at rejse fra København til den catalanske hovedstad.