18.09.2017

Emirates åbner rute til Dubai

Mellemøstens største flyselskab, Emirates, åbner 1. august en ny helårsrute fra København til Dubai. Med daglige forbindelse til Dubai åbnes der op for nye forbindelsesmuligheder til Sydøstasien, Indien og Australien. 

”København er et vigtigt knudepunkt for hele Skandinavien og lanceringen af vores non-stop rute vil åbne nye markeder for Emirates. Ruten vil også gavne dansk forretningsliv med nemme forbindelser til tidligere uudnyttede markeder,” siger Hans Højhed Sheikh Ahmed bin Saeed Al-Maktoum, formand og administrerende direktør, Emirates Airline & Group. ”Dubai og København har begge stærke maritime og handelstraditioner og Emirates ser frem til at tilføje denne dynamiske by til sit europæiske netværk, og vi byder Danmark velkommen som det 67. land, vi flyver til ud af Dubai.”

Ruten åbner 1. august med daglige forbindelser mellem Dubai og København, og Emirates sætter en Airbus A330-200 med plads til 237 passagerer fordelt på tre klasser ind på ruten.

”Emirates’ nye helårsrute til Dubai er godt nyt for alle skandinaviske rejsende. Ikke alene styrker ruten adgangen til Mellemøsten men også til Sydøstasien, Indien og Australien på grund af Emirates’ stærke netværk. Det veludbyggede netværk og Emirates’ stærke internationale brand vil også sikre flere udenlandske rejsende til Denmark, hvilket er godt nyt for den danske turistbranche,” siger Carsten Nørland, Salgs- og Markedsdirektør, Københavns Lufthavn.

Stor værdi for Danmark
Ruteudviklingsprogrammet Copenhagen Connected har i mere end et år parallelt med Københavns Lufthavns ruteudviklingsarbejde været i dialog med Emirates.

Copenhagen Connected gør det muligt at markedsføre Danmark og Øresundsregionen som destination på Emirates’ nøglemarkeder i Syd- og Sydøst Asien, Australien og Oceanien for dermed at øge efterspørgslen efter rejser mellem København og vigtige vækstmarkeder i Asien via Dubai.

“Vi er meget bevidste om, at Emirates ruteåbning vil være af stor værdi for København og Danmark, da betydningen af tilgængelighed via Emirates mega hub i Dubai til vækstområderne i Asien næppe kan undervurderes. Vi er glade for, at Copenhagen Connected har kunnet spille en markant rolle for Emirates beslutning om at flyve direkte til København, siger Adm.direktør i Wonderful Copenhagen og formand for styregruppen i Copenhagen Connected programmet, Lars Bernhard Jørgensen.

 


Om Copenhagen Connected Programmet

Copenhagen Connected er en del af det nationale ruteudviklingsprogram Global Connected, der via destinationsmarkedsføring skal øge efterspørgslen og dermed tilgængeligheden til København, Danmark og Øresundsregionen.

Formålet med projektet Copenhagen Connected er at medvirke til at forbedre den internationale tilgængelighed til København og Danmark. Målet er dels at styrke det eksisterende rutenetværk og dels at tiltrække nye ruter fra internationale gateways på vigtige økonomiske vækstmarkeder.

Bag programmet står en lang række offentlige og private parter: Københavns kommune, Region Hovedstaden, Region Sjælland, Malmø Stad og Region Skåne, Markedsføringsfonden, Københavns Lufthavne og en række andre virksomheder. Projektet bakkes bredt i det danske samfund: LO, Dansk Metal, DI, Dansk Erhverv, A.P. Møller-Mærsk, Carlsberg, FLSmidth, Københavns Universitet mv.