12.07.2010

Sommeren indledt med stærk vækst

Passagerantallet i Københavns Lufthavn i den første sommermåned var 9,3 procent højere end samme måned i fjor. I alt 2.091.952 passagerer fløj enten til eller fra København i juni, hvilket blot er knap 5.000 passagerer færre end i juni i rekordsommeren 2008. 

178.689 flere passagerer gik igennem Københavns Lufthavn i juni i forhold til samme måned i fjor. Det er en stigning på 9,3 procent, og dermed er sommertrafikken kommet godt fra start. Der var stigning både i antallet af lokalt afgående udenrigspassagerer og transferpassagerer, ligesom indenrigstrafikken fortsætter sin stærke vækst med en stigning på 23,3 procent i forhold til juni sidste år.

”Juni har givet os en stærk indledning på sommeren, og vores prognoser tyder på, at væksten skulle fortsætte de kommende måneder. Selvom det dog er for tidligt at spå om, hvorvidt vi kan holde os på niveau med rekordsommeren 2008, understreger tallene, at København fortsat er attraktiv som destination,” siger Carsten Nørland, salgsdirektør, Københavns Lufthavn.

I løbet af årets første seks måneder er i alt 9.908.436 passagerer gået igennem Københavns Lufthavn, og år til dato har lufthavnen haft 5,7 procent flere passagerer end i fjor.