18.09.2017

Atter vækst i Københavns Lufthavn

Passagerantallet i Københavns Lufthavn steg i maj med 11,9 procent i forhold til samme måned i fjor. Dermed er rejsemønstret tilbage på samme niveau som før askeskyen lammede det europæiske luftrum seks døgn i april. År til dato er passagerantallet steget med 4,8 procent. 

I alt 1.897.202 passagerer gik igennem Københavns Lufthavn i maj. Det er en fremgang på ca. 200.000 passagerer, hvilket er en stigning på 11,9 procent i forhold til samme måned sidste år.

”I maj var der igen vækst over hele linjen, og Københavns Lufthavn er en af de europæiske storlufthavne, der har haft størst vækst i 2010. Det er specielt interessant at se, at der har været vækst på en række af de interkontinentale ruter til både Nordamerika og Asien, hvilket er med til at understrege Københavns Lufthavns position som et nordeuropæisk trafikknudepunkt,” siger Carsten Nørland, salgsdirektør, Københavns Lufthavne.

Også væksten på de danske indenrigsruter fortsætter. I maj var der 29,7 procent flere passagerer, der fløj indenrigs i forhold til maj måned 2009. Antallet af internationale passagerer steg med 10,0 procent, ligesom der var 12,2 procent flere transferpassagerer.