18.09.2017

Fra Boeing-fabrikken direkte til København

Transavia.com præsenterede helt nyt fly i København Lufthavn efter flyvetur direkte fra Boeing-fabrikkerne i Seattle. Transavia.com har døbt det nye fly ”Swift” som en tilkendegivelse af selskabets stærke forankring i København og beslutningen om at operere fra den nye lavprisfinger CPH Swift senere på året. 

Det er ikke hver dag, at et fabriksnyt fly sætter hjulene på landingsbanen i Københavns Lufthavn. Men det skete onsdag den 5. maj 2010, hvor selskabet transavia.com landede med en ny Boeing 737-800 direkte fra Boeing-fabrikken i Seattle, USA.

Om bord på flyet var ledende medarbejdere fra transavia.com sammen med repræsentanter for en række af de danske og svenske rejsearrangører, der benytter selskabets omfattende rutenetværk fra København til det sydlige Europa.

Flyet får base i København
Transavia.com har besluttet at give det nye fly navnet ”Swift”, da flyet får fast base i Københavns Lufthavn og bliver et af de første fly, der benytter lavprisfingeren CPH Swift, når den tages i brug i løbet af efteråret. CPH Swift og de tilknyttede faciliteter er designet med særligt fokus på effektivitet for at give flyselskaberne nye muligheder for vækst.

”Vi er kommet godt fra start i Københavns Lufthavn, og CPH Swift er et meget vigtigt initiativ, der vil hjælpe os til at udvide vores forretning yderligere. Det sætter vi stor pris på, og derfor har vi valgt at døbe det nye fly Swift,” sagde CEO Michiel Meijer, transavia Danmark, ved ankomsten til København.

Det 5. største selskab i CPH
Lavprisselskabet transavia.com, der er 100 procent ejet af Air France-KLM, etablerede sig i Københavns Lufthavn i november 2008. Det er siden vokset til det femte største selskab i lufthavnen med ruter til 18 destinationer foruden et stort antal charterflyvninger med danske og svenske ferierejsende. Selskabet har fire fly stationeret i København (i vinterperioden kun tre) og har planer om at udvide med flere fly i de kommende år.

”Transavia.com har et meget stærkt produkt, og er et af de selskaber, der vokser mest i Københavns Lufthavn. Vi er stolte af at have jer som kunder,” sagde salgsdirektør Carsten Nørland, Københavns Lufhhavne, da han bød passagererne med det nye fly velkommen med champagne og lagkage i gate C10.

Effektive og driftssikre fly
Transavia.com blev grundlagt i 1966 og har haft overskud de sidste 31 år i træk. Det opererer en moderne flåde med 30 fly af typen Boeing 737-700/800, der har en gennemsnitsalder på bare fire år. Swift-flyet er det tredje i rækken af i alt 10 nye 737-800 fly, som selskabet har bestilt fra Boeing-fabrikkerne.

”Nye fly er mere driftssikre, effektive og miljøvenlige. Det er meget væsentligt for vores forretning og produkt, at vi har en ung og velfungerende flyflåde,” sagde Michiel Meijer.