18.09.2017

Egypt Air har godt nyt for dansk erhvervsliv

Når Egypt Air til oktober åbner en direkte rute til Kairo, lukkes et vigtigt hul i rutenettet fra Københavns Lufthavn. Det er rigtig godt nyt for det danske erhvervsliv, der sammen med turismen vil få stor glæde af den øgede tilgængelighed til Ægypten og Afrika.  

Den 1. oktober åbner Egypt Air en direkte rute til Kairo, og forbinder dermed CPH direkte til Afrika. Med Egypt Airs omfattende rutenetværk åbner denne rute op for ikke blot hele Ægypten men for destinationer som Sydafrika, Kenya, Tanzania samt Mellemøsten. Tilgængeligheden til disse destinationer og til Kairo i særdeleshed bliver således styrket markant, hvilket er til stor gavn for både de danske virksomheder, der har forretning der, men i høj grad også for dansk erhvervsliv mere generelt. 

Michael Svane, direktør for DI Transport: "International tilgængelighed i form af direkte flyruter til og fra oversøiske destinationer er vital for dansk erhvervsliv. En direkte flyrute mellem Kairo og CPH bidrager til øget tilgængelighed på et tidspunkt, hvor tilgængeligheden udfordres.  Denne flyrute leverer et flot bidrag til at sikre danske erhvervsinteresser i Ægypten."

Både erhvervslivet og turismen er vinder
Kairos gode geografiske placering nær flere store og voksende turiststeder gør, at ruten ikke alene er rigtig godt nyt for dansk erhvervsliv, men også forventes at blive budt hjertelig velkommen hos turistbranchen. Blandt direkte forbindelser fra Kairo med Egypt Air er således Luxor, Dubai, Nairobi, Sydafrika og Abu Dhabi, der sammen med Kairo selv er vigtige turistmål.

”Hver eneste uge rejser danske forretningsfolk til Egypten for at skabe muligheder for samhandel, og for at tilbyde dansk ekspertise til deres egyptiske partnere. Og den nye rute vil skabe endnu bedre betingelser for den i forvejen store tilstrømning af danske turister,” Danmarks ambassadør i Kairo, Christian Hoppe.

Star Alliance medlem
Egypt Air er nyt medlem af verdens største flyselskabsalliance Star Alliance, hvilket åbner op for værdifuldt samarbejde med SAS og dermed mulighed for øget transfertrafik i Københavns Lufthavn.

”Medlemskabet af Star Alliance styrker netværket videre ud fra Kairo, ligesom det giver et væld af mulige forbindelser i vores ende af ruten. Det gør ruten tilgængelig for turisme og erhvervsliv ud over Københavns opland og styrker CPH’s position som hub. Det er dejligt, at vi på den måde kan være med til at styrke Region Hovedstaden og det danske erhvervsliv generelt,” salgsdirektør Carsten Nørland, Københavns Lufthavne.

Fabriksnyt fly
Egypt Air tager et fabriksnyt B737-800 med 144 sæder i brug til ruten. Der bliver tre ugentlige afgange, som kommer til at ligge onsdag, fredag og søndag med afgang fra København kl. 15.45 og fra Kairo kl. 10.00. Se mere på Egyptair.com