18.09.2017

Stærk vækst i Københavns Lufthavn

Passagerantallet i Københavns Lufthavn steg i marts med 17,2 procent i forhold til samme måned i fjor – en fremgang på ca. 260.000 passagerer. CPH og SAS’ satsning på forbedret transfer slog for alvor igennem i marts. 

I alt 1.775.794 passagerer gik igennem Københavns Lufthavn i marts måned. Det er 17,2 procent flere passagerer end samme måned i fjor. Antallet af internationale passagerer steg med 15,0 procent, ligesom antallet af transferpassagerer steg med 11,4 procent. Stigningen i transfertrafikken skyldes bl.a. det strategiske partnerskab mellem SAS og CPH om at reducere den såkaldte ”connection time”, dvs. tiden fra ankommende til afgående fly, fra 40 til 30 minutter på en række udvalgte destinationer.

”Det er blevet hurtigere og nemmere at skifte fly i Københavns Lufthavn, og stigningen i transfertrafikken er et klart udtryk for, at vores samarbejde med SAS om at forbedre vores transferprodukt har båret frugt,” siger Carsten Nørland, Salgsdirektør, Københavns Lufthavn.

Også den massive vækst på den danske indenrigstrafik fortsatte i marts med en stigning på 34,7 procent. Det er ikke mindst indenrigsruterne til Aalborg, Rønne og Karup, der – sammen med den spanske storbydestination Barcelona – tegner sig for den største stigning i marts. År til dato er det samlede passagerantal steget med 11,4 procent i forhold til sidste år.