Forsinkelser og mulige aflysninger
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s app Læs mere
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s appLæs mere
 
18.09.2017

CPH udvider Security kontrolsted i Terminal 1

Den massive vækst i antallet af indenrigspassagerer i Københavns Lufthavn gennem de seneste måneder, betyder at CPH nu udvider sikkerhedskontrolstedet i Terminal 1. Første del af ombygningen står klar allerede om tre uger. 

Den intensiverede konkurrence på en række danske indenrigsruter til Aalborg, Bornholm og senest Karup har fået passagertallet – og dermed presset på Københavns Lufthavns Terminal 1 – til at stige markant. Alene i december steg passagertallet på indenrigsruterne med 18,6 procent. Det betyder, at der er behov for en hurtig udvidelse af kapaciteten i sikkerhedskontrollen i terminalen.

”Vi glæder os naturligvis først og fremmest over den markante vækst i indenrigstrafikken. Når det så er sagt, må vi konstatere, at kapaciteten i vores Security kontrolsted i Terminal 1 ikke er stor nok til at følge med den stigende efterspørgsel. Derfor har vi besluttet os for at bygge om, så vi kan øge kapaciteten,” siger Kristian Kongstad, ejendomsdirektør, Københavns Lufthavn.

Klar om tre uger
Om blot tre uger vil CPH være i stand til at åbne et ekstra spor i sikkerhedskontrollen til at supplere de to nuværende spor, og midt i maj vil endnu et spor blive åbnet, så kapaciteten dermed bliver fordoblet.

”Behovet for ekstra kapacitet er til stede her og nu, og derfor vil vi nu hurtigst muligt udvide sikkerhedskontrollen. Jeg håber på, at passagererne har forståelse for, at vi løser problemet så hurtigt vi kan, og jeg håber også, at de vil bære over med de gener, som vil opstå i byggeperioden,” siger Kristian Kongstad.

Indtil det tredje spor kan tages i brug, vil Københavns Lufthavn indsætte ekstra personale i den nuværende sikkerhedskontrol for at lette passagerernes vej gennem terminalen.