18.09.2017

Københavns Lufthavn lancerer Android applikation

Passagererne ønsker flere mobile tjenester. Derfor lancerer Københavns Lufthavne nu en gratis CPH Airport applikation til Android. ”En app som CPH Airport er et effektivt værktøj, som gør, at de informationer jeg har brug for på rejsen er lige ved hånden,” siger en ekspert i Android app’s. 

Københavns Lufthavn satser yderligere på at udvikle de mobile platforme og tilbyder nu en ny Android applikation, der skal give passagererne et bedre overblik og en mere afslappende rejse. På app’en finder du blandt andet relevant information om flytider, oversigtskort over terminalerne og du kan booke parkering.     

Let at bruge og informativ
”På Mobil Magasinet og Android Magasinet ser vi rigtig mange apps, som rent ud sagt er spild af tid og som på ingen måde kan retfærdiggøre, at man skal smide penge efter en smartphone. Men en app som CPH Airport er et rigtig effektivt værktøj, som gør, at alle de informationer, jeg har behov for at få oplyst før, under og efter rejsen er lige ved hånden. App’en er let at bruge og er meget informativ,” siger Steen Jørgensen, chefredaktør på Magasinet Mobil og Android Magasinet.

Android applikationen er en næsten tro kopi af CPH’s iPhone applikation, som blev lanceret i slutningen af juli måned 2010.

Et bedre overblik
"Siden vi lancerede iPhone applikationen i sommeren 2010, har der været stor efterspørgsel på en lignende applikation til Android-brugerne. Vores app’s er udviklet med henblik på at give passagererne bedre overblik og en følelse af mere kontrol med deres afrejse, når de er i lufthavnen. Samtidig giver den lettere adgang til parkeringsmulighederne i lufthavnen og vores attraktive tilbud i butikkerne,” siger Iben Eiby-Johannesen, Director for Strategy og Market i Københavns Lufthavne A/S.

Siden juli måned har knap 70.000 personer downloadet iPhone app'en, og den findes i foreløbig tre sprogversioner: dansk, engelsk og svensk.

Tjenester til kunder ”on the move”
Applikationen bærer navnet "CPH Airport" og kan downloades gratis i Android Market. Du kan blandt andet få besked om flyafgange- og ankomster, booke parkering, se oversigtskort over terminalerne og gå-afstande samt anmelde butikker og spisesteder.

Københavns Lufthavn satser i stigende grad på at tilbyde tjenester til de kunder, som er ”on the move”, fx på vej til lufthavnen. Hvis man ikke har en Android-telefon eller en iPhone, kan man benytte m.cph.dk, der er en mobil mini-version af hjemmesiden. Sitet er skabt til bedre at kunne ses på små skærme som mobiltelefoner. Det er der 10.000 brugere om ugen, der benytter sig af.

Begge CPH applikationer er udviklet i samarbejde med det danske softwarefirma Novasa.

”Det er godt, at en spiller som Københavns Lufthavne nu kommer bredere ud med denne Android app, da det er denne slags apps, som skal få den almindelige mobilbruger til at se det smarte i de mere avancerede smartphones,” vurderer Steen Jørgensen.