18.09.2017

Fortsat stærk passagervækst i Københavns Lufthavn

Flere end 2 mio. passagerer rejste igennem Københavns Lufthavn i september, hvilket er en stigning på 12,3 procent i forhold til samme måned sidste år. 

2.018.336 passagerer benyttede sig af Københavns Lufthavn i september, og dermed er det første gang, at lufthavnen i en september måned runder 2 mio. passagerer.

”Det er fjerde måned i træk, at vi kan præstere rekordtal, og efter tre sommermåneder med klar overvægt af fritidsrejsende er september typisk en måned, hvor forretningsfolkene begynder at rejse igen efter ferien. Tallene understreger efter vores mening, at væksten blandt forretningsrejsende fortsætter,” siger salgsdirektør Carsten Nørland, Københavns Lufthavne.

Indenrigstrafikken stod endnu engang for den procentuelt største fremgang med en stigning på 20,2 procent i forhold til september i fjor. Antallet af udenrigspassagerer steg med 11,4 procent og mængden af transferpassagerer var 17,9 procent højere end samme måned sidste år.

”Der er stigninger i antallet af transferpassagerer på en lang række ruter, bl.a. Oslo og Stockholm, hvilket både skyldes vores satsning på at forbedre transferproduktet samt, at SAS igen har samlet en større del af trafikken i Københavns Lufthavn. Også en række nordeuropæiske og baltiske destinationer tegner sig for en pæn stigning i antallet af transferpassagerer, og alt sammen er med til at understøtte vores position som nordeuropæisk knudepunkt,” siger Carsten Nørland.

År til dato er passagertallet i Københavns Lufthavn steget med 8,2 procent.