18.09.2017

Nyt strategisk partnerskab mellem CPH og SAS:København skal være verdens bedste transferlufthavn

Kortere rejsetid, adgang til flere end 40 ekstra daglige flyforbindelser med SAS, og bedre forhold for passagererne. Et nyt samarbejde mellem SAS og CPH forventes at kunne tiltrække flere end 200.000 ekstra transferpassagerer om året.  

Med et nyt strategisk partnerskab går Københavns Lufthavne (CPH) og SAS nu i offensiven for at gøre København til en af verdens absolut bedste transferlufthavne og det førende internationale trafikknudepunkt i Nordeuropa.

Som det første konkrete resultat af partnerskabet er transfertiden i lufthavnen fra i dag blevet reduceret fra 40 til 30 minutter på en række SAS forbindelser i Norden. Kombineret med yderligere markante forbedringer af servicen overfor passagererne, optimering af passager- og bagagehåndtering, parkering af SAS’ fly tættere på hinanden, en fælles marketingindsats og en række andre tiltag, vurderes det, at partnerskabet vil sikre København flere end 200.000 ekstra transferpassagerer årligt.

Styrke knudepunktet
”Vi etablerer partnerskabet for at styrke og forbedre Københavns status som trafikknudepunkt med attraktive forbindelser til en globaliseret verden og øge tilgængeligheden til Øresundsregionen til gavn for erhvervsliv og turisme. Samtidigt kan vi være med til at sikre de op mod 60.000-70.000 arbejdspladser, som CPH og SAS skaber i Danmark,” siger Brian Petersen, adm. direktør for CPH.

Også landechef for SAS i Danmark, Flemming Jensen er meget tilfreds med det strategiske partnerskab.

”Det nye samarbejde kommer til at betyde markante forbedringer for SAS passagerer. Både de som begynder eller slutter deres rejse i København men i høj grad også for alle dem, der flyver via Københavns Lufthavn og videre ud i verden. Vi styrker CPH som SAS’ vigtigste internationale trafikknudepunkt,” siger Flemming Jensen, COO i SAS Production CPH.

43 nye attraktive forbindelser via København
I første omgang fokuseres der på de seks lufthavne, hvorfra SAS flyver flest passagerer via København ud i verden. SAS og CPH har nu reduceret tiden mellem indgående og afgående fly fra 40 til 30 minutter for passagerer, der flyver via København til eller fra Stockholm, Göteborg, Oslo, Bergen, Stavanger og Helsinki. (Se eksempel nederst) Det betyder at passagerernes rejsetid bliver kortere, fordi de kan komme hurtigere videre med en af de ekstra 43 daglige afgange via København, som den kortere transfertid åbner op for. Tiltaget forventes i første omgang at kunne generere op mod 50.000 transferpassagerer årligt.

I løbet af foråret nedsætter SAS og CPH transfertiden til 30 minutter for alle flyvninger til og fra de såkaldte Schengen-lande.

Ved at forkorte transfertiden rykker Københavns Lufthavn og SAS afgørende opad på listen i de attraktive søgemaskiner og salgssystemer over hele verden, der udregner mulige og hurtige rejseruter.

En bedre lufthavn for alle
Udover at gøre sig mere attraktiv for de passagerer, der bruger Københavns Lufthavn som springbræt, får partnerskabet også positiv betydning for de passagerer, som indleder eller afslutter deres rejse i København. Blandt andet forbedres check-in forholdene og bagagehåndteringen gøres mere effektiv. Endelig skal partnerskabet styrke samarbejdet om ruteudviklingen i København.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Mikkel Thrane, kommunikationschef i SAS. Tlf.: +45 41323237, mail: mikkel.thrane@sas.dk

Søren Hedegaard Nielsen, pressechef i CPH, tlf. +45 32312806, mail: soeren.h.nielsen@cph.dk

Eksempel: En passager fra Hannover ankommer til Københavns Lufthavn kl. 19:35. Næste fly til Helsinki er kl. 20:05, men tidligere kunne han med en minimum connection time på 40 minutter ikke vælge denne afgang, og han måtte derfor vente på det fly, der afgår 22:40, eller vælge at rejse med at helt andet selskab via en anden lufthavn. Med MCT30 kan passageren tage flyet kl. 20:05 og dermed reducere den totale rejsetid med 2 timer og 35 minutter