29.10.2019

Bedre faciliteter i toldkontrollen

Udvidelse og modernisering af toldkontrollen i Københavns Lufthavn betyder mere privatliv for rejsende, der skal have kontrolleret bagagen. Samtidig har SKATs toldere fået mere plads og bedre mulighed for overvågning.  

17.000 rejsende passerer dagligt toldkontrollen i Københavns Lufthavn. I de seneste måneder er de gået gennem en byggeplads på vej ud af lufthavnen, idet toldkontrollen har været under ombygning og udvidelse. Fredag den 4. september bliver den nye toldkontrol officielt taget i brug.

”Ombygningen har været nødvendig. Vi har simpelthen haft for lidt plads og har ikke kunnet tilbyde ordentlige forhold for de passagerer, der udtages til nærmere kontrol. Samtidigt har vi fået moderniseret vores overvågning,” fortæller Erling Andersen, der er direktør i SKAT København.

SKATs arealer er blevet udvidet med over 100 m2. Inden ombygningen kunne man risikere at skulle åbne sin bagage foran alle andre passager, hvis man blev udtaget til kontrol.

”Med de ekstra kvadratmeter har vi nu fået mulighed for at foretage kontroller i et tilstødende lokale, så man ikke skal endevende sin kuffert foran alle andre passagerer,” siger Erling Andersen.

Nyt overvågningssystem
SKAT har i forbindelse med ombygningen fået installeret et nyt og mere effektivt overvågningssystem, som er koblet på forskellige kameraer i lufthavnen.

”På denne måde har vi mulighed for, at overvåge de modspillere, som vi mistænker for at medbringe varer, der udgør en sundheds- eller sikkerhedsmæssig risiko. Når de så skal gennem toldkontrollen, er vi klar til at udtage dem til nærmere kontrol,” fortæller Erling Andersen.

SKATs toldere i lufthavnen har i første halvdel af 2009 blandt andet beslaglagt knap fem kg kokain, 23 kg hash, et kg heroin og store mængder amfetamin og dopingstoffer. Men derudover er der også tilbageholdt våben, cigaretter, kopivarer, udryddelsestruede dyr og planter.

”Hvis man er i tvivl om hvad man må have med hjem fra en rejse, så kan man læse nærmere om reglerne i SKATs pjecer. Dem kan man blandt andet finde på skat.dk og i lufthavnen,” fortæller Erling Andersen.

SKATs rejseguide