18.09.2017

Transavia styrker sin danske base

Lavprisselskabet Transavia er på mindre end et år vokset til det 6. største flyselskab i Københavns Lufthavn. Selskabet har nu fået dansk registrering, det såkaldte Air Operator’s Certificate (AOC), og kan dermed også flyve fra København til destinationer uden for EU.  

Det hollandske selskab Transavia gjorde sin entre på det danske lavprismarked sidste efterår og er siden vokset til det 6. største flyselskab målt på passagerer i Københavns Lufthavn. Nu forstærker Transavia yderligere sin position i Danmark med et dansk Air Operator’s Certificate, der giver selskabet mulighed for også at flyve passagerer til destinationer uden for EU.

”Det har altid været meget vigtigt for Transavia at tilpasse sig de lokale markeders behov. Et dansk Air Operator’s Certificate giver os fuld fleksibilitet og sikrer, at vi kan organisere vores setup, så det passer til danske passagerer og rejsearrangører. Det er også meget nyttigt, når vi skal hyre dansk mandskab til flyene,” siger adm. direktør Michiel Meijer, Transavia Danmark.

Tre fly og 16 destinationer
Transavia har i dag tre fly fast baseret i København, hvorfra selskabet flyver til 16 forskellige destinationer – især i Sydeuropa. Fremover vil Transavia også flyve chartergæster fra eksempelvis Atlantis Rejser til Ægypten og andre dykke- og feriedestinationer uden for EU.

”Transavia har med succes etableret sig i København og i væsentlig grad medvirket til, at lavprisselskabernes markedsandel i lufthavnen nu igen er oppe på samme niveau, som før Sterlings konkurs. Den øgede konkurrence sikrer danske og sydsvenske rejsende et bredt udvalg af billige flybilletter fra København,” siger aviationdirektør Carsten Nørland, Københavns Lufthavne.

Med Transavias danske registrering ændres selskabets prefix fra HV til PH. Et prefix er den kode, som sammen med flynummeret står på lufthavnens afgangs/ankomsttavler og på flybilletterne. transavia.com har oprettet et selvstændigt dansk firma, Transavia Denmark ApS, for at kvalificere sig til et dansk AOC.