18.09.2017

Sønderjyder og nordjyder vælger fly til København

Sommeren byder på tocifrede vækstrater på indenrigsruten mellem Sønderborg og København. Dermed følger sønderjyderne i slipstrømmen på nordjyderne, der også har set fordelen ved at flyve til København frem for at tage bil eller tog.  

Sønderjyderne vælger i stigende grad den nemme og hurtige vej med fly til København frem for at tage bil eller tog. Denne sommer byder Cimber Sterling på særligt billige billetter på ruten i anledning af Sønderborg Lufthavns 40 års jubilæum, og det har fået langt flere sønderjyder til at tage flyet til København.

I juli måned alene kunne Sønderborg Lufthavn notere en fremgang i passagertallet på 55 procent i forhold til samme måned sidste år. Det er i høj grad privatrejsende, der nu også ser fordelene ved at tage flyet, hvad enten det er for at holde ferie, besøge familie og venner eller flyve videre ud i verden med en af de over 120 udenrigsruter fra Københavns Lufthavn.

”Det er lykkedes os at gøre sønderjyder og nordslesvigere opmærksomme på hvor nemt og bekvemt, det er at flyve til København fra Sønderborg. Flyvetiden er kun 35 minutter, og fra Københavns Lufthavn er man inde i centrum på 10-15 minutter med metro eller tog. Og hvis man skal flyve videre fra København, kan man med fordel checke bagagen ind til mange af slutdestinationerne allerede i Sønderborg,” siger lufthavnschef Anders Sørensen, Sønderborg Lufthavn.

Den nemme vej ud i verden
Passagerfremgangen mellem Sønderborg og København er et godt eksempel på, at indenrigsflyet fuldt ud er i stand til at konkurrere med bil og tog – ikke mindst når det gælder forbindelsen til og fra de områder af Danmark, der ligger længst væk fra hovedstaden. Og det får stadig flere danskere øjnene op for, påpeger aviationdirektør Carsten Nørland, Københavns Lufthavne.

”Den største indenrigsrute mellem Aalborg og København har haft tocifrede vækstrater i de seneste måneder, og nu vælger sønderjyderne ligesom nordjyderne også i stigende grad den hurtigste vej til København,” siger Carsten Nørland.

”Som Skandinaviens hovedlufthavn ser vi indenrigsnetværket som den forlængede arm, der sikrer hele Danmark nem adgang til omverdenen via udenrigsruterne fra Københavns Lufthavn. Derfor samarbejder vi med provinslufthavnene om at gøre det nemt for passagererne at flyve udenrigs via den lokale lufthavn og København,” siger Carsten Nørland.