Forsinkelser og mulige aflysninger
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s app Læs mere
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s appLæs mere
 
18.09.2017

Sommerferien dæmper fald i passagertal

Over 1,9 millioner passagerer gik gennem Københavns Lufthavn i juni. Det er et fald på 8,7 procent i forhold til samme måned året før. Faldet er lavere end i de første fem måneder af 2009.  

"Det er positivt, at vi har bremset forårets fald og har fået stabiliseret passagertallet, om end det er på et lavere niveau end i 2008. Den økonomiske situation får ikke så mange danskere til at vælge sommerens flyrejser fra, som man kunne frygte. Udbetalingen af SP-pengene er formentlig også med til at øge rejselysten,” siger aviationdirektør Carsten Nørland, Københavns Lufthavne A/S.

I alt rejste 1.913.263 passagerer igennem Københavns Lufthavn i juni. Antallet af lokalt afgående passagerer faldt med 5,4 procent, mens antallet af transferpassagerer lå 16,4 procent lavere end juni sidste år. Udenrigstrafikken faldt med 9,4 procent, mens antallet af indenrigspassagerer lå 2,1 procent under juni måned i fjor.

Usikre måneder
Samlet set faldt passagertallet i første halvår 2009 med 13 procent i forhold til samme periode året før, og lufthavnen ser derfor positivt på den aktuelle udfladning. Ifølge Carsten Nørland er det dog usikkert, hvordan passagertallet vil udvikle sig i de kommende måneder.

”I lyset af den økonomiske situation bliver det interessant at se, hvad der sker, når sommerferien er slut. Hvis de forretningsrejsende stadig fastholder et andet rejsemønster end tidligere, vil det fortsat have negativ indflydelse på passagertallene,” siger Carsten Nørland.