Forsinkelser og mulige aflysninger
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s app Læs mere
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s appLæs mere
 
18.09.2017

Københavns Lufthavn er Europas mest effektive

Københavns Lufthavn modtager for andet år i træk prisen som Europas mest effektive lufthavn. Effektivitet er en forudsætning for at tiltrække nye ruter og flyselskaber, siger lufthavnens kommunikationsdirektør i lyset af den seneste tids debat om lufthavnens fremtid.  

Københavns Lufthavne A/S er Europas mest effektive. Det konkluderer den internationale organisation Air Transport Research Society (ATRS) på baggrund af en undersøgelse af 134 lufthavne verden over – heriblandt flere end 40 lufthavne i Europa.

Det er andet år i træk, at ATRS kårer Københavns Lufthavne A/S som Europas mest effektive, og lufthavnen har i alt modtaget prisen fem gange.

Afgørende at være effektiv
ATRS er et akademisk forum af professorer med speciale i luftfart fra en række universiteter verden over. Organisationen udpeger de mest effektive lufthavne på baggrund af forskellige kriterier, der omfatter produktivitet, konkurrencedygtighed, takster og finansielle resultater.

”For at drive en moderne, velfungerende lufthavn er det afgørende at være effektiv på alle områder. Det gælder ikke mindst i perioder med økonomisk krise, som den verden oplever i øjeblikket. Jo mere effektive vi er, desto bedre er vi rustet til at stå krisen igennem og udnytte den vækst, der kommer efter en periode med økonomisk nedgang,” siger kommunikationsdirektør Henrik Peter Jørgensen, Københavns Lufthavne A/S. Han fik prisen overrakt ved ATRS’ årsmøde i Abu Dhabi i weekenden.

En forudsætning for nye ruter
Københavns Lufthavns fremtidige muligheder og udfordringer har i den seneste tid været til debat på baggrund af rapporten ”Der er noget i luften” fra Copenhagen Economics, der påpeger behovet for at få flere ruter til lufthavnen for at styrke hovedstadsregionen og tiltrække flere virksomheder og turister. Det kan bl.a. ske gennem et øget samarbejde med regionens organisationer om markedsføring af lufthavnen og etablering af en ruteudviklingsfond.

”Effektiv drift er netop en af forudsætningerne for, at vi fremover kan tiltrække nye ruter og flyselskaber i konkurrence med andre europæiske lufthavne. Derfor har det stor betydning, at vi bliver udpeget som Europas mest effektive lufthavn,” siger Henrik Peter Jørgensen.

I en anden analyse, ”Airlines on Airports” udarbejdet af ”Research for Travel” i 2008, ligger Københavns Lufthavn i øvrigt helt i top blandt de europæiske lufthavne på en række af de øvrige parametre, der er afgørende for flyselskaber, når de skal beslutte sig for at etablere nye ruter.