18.09.2017

Metroen til Københavns Lufthavn hele døgnet rundt

Fra mandag den 16. marts kører metroen døgnet rundt alle ugens dage. Ifølge Københavns Lufthavnes passagerchef er det en positiv nyhed til stor glæde for lufthavnens passagerer og medarbejdere.  

Uanset hvornår dit fly afgår eller ankommer, kan du fremover benytte metroen til og fra Københavns Lufthavn.

”Med en metro, der kører i døgndrift, får passagererne en større fleksibilitet, når de skal til og fra Københavns Lufthavn. Samtidig er Københavns Lufthavn en stor arbejdsplads med cirka 22.000 medarbejdere, der arbejder på skiftende tidspunkter af døgnet. Også for dem vil det være en fordel at kunne komme til og fra lufthavnen døgnet rundt,” siger Susanne Frank, passagerchef i Københavns Lufthavne A/S.

Hurtigt og nemt fra togsæde til flysæde
Lufthavnens seneste opgørelser viser, at 14 procent af alle internationalt lokalt afgående passagerer ankommer til lufthavnen med metroen. Dertil kommer de mange medarbejdere, der dagligt stiger af og på metroen.

”Københavns Lufthavn er en af de lufthavne i verden med den bedste infrastruktur med Øresundsbroen, motorvej, tog, bus og metro lige til døren. Metro- og togstationen er en integreret del af Terminal 3, og det betyder, at turen fra togsæde til flysæde er både hurtig og behagelig. Med den udvidede køreplan bliver det endnu nemmere at komme til lufthavnen på alle tidspunkter af døgnet ,” siger Susanne Frank.

Modernisering af Terminal 3
Efter metroen er kommet til i 2007 er det nordlige område i Terminal 3 blevet et væsentligt trafikknudepunkt, og derfor er der opstået et behov for at ændre indretningen i terminalen. Københavns Lufthavn er i øjeblikket ved at etablere to nye rulletrapper fra stueplan til metrobalkon og samtidig bliver der skabt mere plads og bedre check-in faciliteter med flere selvbetjeningsautomater. Ombygningen forventes at være afsluttet inden sommeren 2009.

Den københavnske metro en af de første førerløse metroer i verden, der kører i døgndrift alle ugens dage.