18.09.2017

Nye ruter og nyt flyselskab til CPH

Endnu et nyt flyselskab har meldt sin ankomst til Københavns Lufthavn. BH Airlines begynder fra slutningen af marts at flyve Sarajevo – CPH to gange ugentligt. Samtidig har KLM-Air France ejede Transavia bebudet endnu tre nye ruter fra København.  

BH Airlines, der er hjemmehørende i Bosnien-Herzegovina, er et nyt bekendtskab i Københavns Lufthavn. Fra sommerprogrammet træder i kraft i slutningen af marts, begynder selskabet at flyve CPH – Sarajevo to gange ugentligt, nærmere bestemt mandag og torsdag.

”Der er store udviklingsmuligheder i trafikken mellem Skandinavien og Balkan. Vi har vurderet potentialet sammen med BH Airlines, og selskabet har set en oplagt mulighed for at udvide sit europæiske rutenet med ruten til København,” siger Carsten Nørland, Aviationdirektør, Københavns Lufthavne A/S.

BH Airlines har hidtil mest satset på ruter på Balkan samt til Tyrkiet, Schweiz og Tyskland, men efter at Turkish Airlines købte 49 procent af selskabets aktier af regeringen i Bosnien-Herzegovina i december sidste år, er selskabet begyndt at udvide sit rutenet. Ruten til København bliver en af de første, nye ruter, selskabet åbner.

Transavia udvider
Også Transavia åbner nye ruter, efter sommerprogrammet er trådt i kraft. Det hollandsk-franske selskab åbner tre nye ruter til hhv. Napoli, Montpellier og Pisa, hvilket bringer selskabet op på i alt 15 ruter ud af CPH.

Ruten til Napoli med tre ugentlige afgange åbner den 21. april. Ruterne til Montpellier og Pisa åbner en måned senere og vil blive befløjet to gange om ugen.