Forsinkelser og mulige aflysninger
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s app Læs mere
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s appLæs mere
 
18.09.2017

Kend ventetiden i lufthavnens sikkerhedskontrol

Stresset før rejsen? Københavns Lufthavn offentliggør nu den aktuelle ventetid i sikkerhedskontrollen på hjemmesiden og på skilte i afgangshallerne. Viden om ventetiden skal give passagererne et bedre overblik og en god start på rejsen.  

Passagererne kan allerede hjemmefra og igen ved ankomsten til afgangshallerne orientere sig om den aktuelle ventetid i sikkerhedskontrollen. Systemet er sat i drift op til vinterferien, der er årets første store rejseuge.

”Med et nyt målesystem har vi skabt mulighed for at vise ventetiden i realtid, så passageren kan orientere sig og planlægge sin tid. Vi ved, at det er med til at give en bedre start på rejsen,” siger sikkerhedschef Johnnie Müller, Københavns Lufthavne A/S.

Ventetiden ned, tilfredsheden op
I 2008 var den gennemsnitlige ventetid nede på 3 ½ minut, og sidste sommer, der bød på passagerrekord i CPH, var ventetiden under tre minutter for over 90 procent af passagererne.

”Vi har gennem de seneste par år arbejdet på at bringe ventetiden ned og kundetilfredsheden op i vores sikkerhedskontrol. Og selv om myndighedskravene til os gang på gang skærpes, har vi løbende kunnet bringe ventetiden ned. Det er sket gennem ansættelse af flere medarbejdere i Security og gennem et målrettet arbejde med den kundeservice, vi yder i sikkerhedskontrollen,” siger Johnnie Müller.

CPH blandt de første
Offentliggørelse af ventetiderne i sikkerhedskontrollen er uset blandt storlufthavne, og selvom ventetiden erfaringsmæssigt kan snige sig op over det acceptable, har lufthavnen besluttet at være åben om det forhold.

”Presset på sikkerhedskontrollen varierer naturligvis efter trafikintensiteten, og vi tilpasser hele tiden bemandingen efter den aktuelle situation. Ind imellem opstår der alligevel kø, og så er det vigtigt, at vi hurtigst muligt får køen fjernet, og at vi informerer passagererne om, hvor lang tid, de kan forvente at skulle vente. Det bringer ro på hos passagererne,” siger Johnnie Müller.

Travl uge
I den kommende uges travle vinterferietrafik vil ekstra mange rejsende få glæde af den nye service.

”I vinterferien har vi mange ferierejsende, som er mindre rejsevante, bl.a. mange familier med børn. I den anledning har vi åbnet familiesporet i sikkerhedskontrollen og håber, at den nye information om ventetider vil være et yderligere supplement til en god og ustresset feriestart” siger Johnnie Müller.