18.09.2017

Direkte flyrute fra København til Canada

Air Canada tilbyder fra sommeren 2010 daglig, direkte forbindelse fra Københavns Lufthavn til Toronto, der er Canadas største by. Fra Toronto er der gode muligheder for at flyve videre med Air Canada til en lang række byer i Canada, USA og Sydamerika. 

Fra næste sommer kan turister og forretningsfolk flyve direkte fra Københavns Lufthavn til Canada. Air Canada åbner 25. juni 2010 en ny rute fra København til Toronto. Den eneste direkte rute mellem Skandinavien og Canada giver de rejsende nye muligheder og bedre forbindelser til en række nordamerikanske destinationer.

”En direkte rute mellem København og Toronto har stået højt på vores ønskeseddel i de seneste år, hvor antallet af passagerer til Nordamerika er vokset. Med den nye rute får skandinaviske rejsende ikke alene direkte forbindelse til Canadas største by Toronto, men også gode muligheder for at flyve videre med Air Canada til byer som Halifax, Montreal, Calgary, Vancouver og populære destinationer i USA som Boston, Los Angeles, San Francisco og Seattle ,” siger salgsdirektør Carsten Nørland, Københavns Lufthavne.

Daglig afgang kl. 12.20
Air Canada flyver på ruten med et Boeing 767-300 ER fly med plads til 211 passagerer, heraf 24 på Executive First med komfortable ”lay flat bed suites”. På alle klasser tilbydes digital in-flight video med personlig skærm, netstik til computere og andet elektronisk udstyr samt USB-port.

Flyvetiden til Toronto er cirka 8 timer og 30 minutter. Der bliver afgang fra København dagligt kl. 12.20 med ankomst i Toronto kl. 14.50 lokal tid. Den anden vej afgår flyet dagligt kl. 17.15 lokal tid med ankomst i København kl. 6.55 næste morgen.

Ankomsttidspunktet i Toronto giver mulighed for videre forbindelse med Air Canada til en lang række destinationer i Canada, USA og Sydamerika. Man kan for eksempel fortsætte til San Francisco eller Los Angeles på USA’s vestkyst med en samlet rejsetid på 16-17 timer inklusiv transfer i Toronto.

Samarbejde med SAS
Air Canada er medlem af Star Alliance og tilbyder gode tilslutningsmuligheder for europæiske passagerer via alliancepartneren SAS, der flyver til København fra i alt 52 destinationer i Danmark, Skandinavien og det øvrige Europa.

”Den nye rute styrker dermed også Københavns Lufthavns rolle som et vigtigt nordeuropæisk hub – et knudepunkt for flytrafik. I kombination med de direkte ruter til USA giver Toronto-ruten os en meget stærk position på trafikken mellem Nordeuropa og Nordamerika,” siger Carsten Nørland.

Air Canada er Canadas største flyselskab med flere end 33 millioner passagerer årligt. Selskabet flyver til over 170 destinationer – heraf 58 i Canada og 55 i USA. På verdensplan er Air Canada det 13. største selskab. Via Star Alliance samarbejder Air Canada bl.a. med United og Continental på det amerikanske marked.