18.09.2017

Cool Globes event i terminalområdet

I disse dage er København verdens klimacentrum. Mens politikere og statsledere fra hele verden arbejder på en klimaaftale, markerer Københavns Lufthavn, at det individuelle bidrag er mindst ligeså vigtigt. 

I forlængelse af Cool Globes-udstillingen i Terminal 3 opfordrer Københavns Lufthavn passagerer til at sætte ord på, hvordan de bedst muligt yder en klimavenlig adfærd. Et banner med teksten: “Climate change is not about everyone doing everything, it’s about everyone doing something”, pryder terminalområdet, og er den grundlæggende tanke bag Cool Globes.

Indtil onsdag eftermiddag kan man opleve kunstneren Steen Berg Hansen dekorere fem små glober, og på denne måde overvære tilblivelsen af en Cool Globe. Samtidig opfordres de rejsendes til at bidrage med et klimavenligt budskab på en computer ved udstillingen. Alle budskaber vil efterfølgende blive offentliggjort på www.coolglobes.dk.

Kunstneren Steen Berg Hansen, der også har malet en Cool Globe opstillet på Kgs. Nytorv, har endnu ikke lagt sig fast på bestemte motiver, der skal præge de små glober, men vil lade sig inspirere af de forbipasserende passagerer. De små Cool Globes bliver stående til COP15 er slut.

Cool Globes er en non-profit organisation grundlagt i Chicago i 2007, der har til formål at sætte fokus på den globale opvarmning og CO2-udledning.