18.09.2017

Stabilisering af passagertal fortsatte i oktober

Lidt over 1,8 millioner passagerer rejste i oktober 2009 gennem Københavns Lufthavn. Det er et fald på 2,7 procent i forhold til samme måned året før, hvilket betyder en resultatforbedring for 3. kvartal set i forhold til nedgangen år til dato, som er på 10,1 procent. Indenrigstrafikken går fortsat frem og voksede med 9,1 procent i oktober.  

"Med en nedgang i passagertallet på 2,7 procent blev oktober den hidtil bedste måned i Københavns Lufthavn i år. Den beskedne tilbagegang skal imidlertid ses i lyset af, at det netop var i oktober 2008, at konsekvenserne af den globale finansielle krise for alvor begyndte at gøre sig gældende i passagertallene. Når det tages med i betragtning, lå oktober i år nogenlunde på niveau med de forudgående fire måneder, og det svarer til forventningerne,” siger salgsdirektør Carsten Nørland, Københavns Lufthavne.

Der er således fortsat tale om en stabilisering af passagertallet efter tocifrede fald først på året. Indenrigstrafikken viser fremgang for fjerde måned i træk – i oktober med 9,1 procent, hvilket er den hidtil største vækst i år. Hovedårsagen er den øgede konkurrence på København-Aalborg ruten.

I alt benyttede 1.809.524 passagerer Københavns Lufthavn i oktober. Antallet af lokalt afgående passagerer faldt med 0,2 procent, antallet af transferpassagerer faldt med 10,5 procent, mens udenrigstrafikken viste et fald på 4,0 procent i forhold til oktober sidste år.