18.09.2017

Ny lavprisrute til Wien

Lavprisselskaberne fortsætter ekspansionen i Københavns Lufthavn. Østrigske NIKI indtager fra næste år lufthavnen med en ny rute til Wien. Bag selskabet står den tidligere Formel 1 verdensmester Niki Lauda.  

Endnu et nyt lavprisselskab er fra næste år på banen i Københavns Lufthavn, når østrigske NIKI i marts begynder at flyve seks gange ugentligt på ruten København-Wien. Selskabet flyver med en Airbus A320 med plads til 180 passagerer, og med returforbindelse alle dage undtagen lørdag henvender den nye rute sig både til fritids- og forretningsrejsende.

Lavprisselskabet NIKI blev etableret i 2003 og fløj i 2008 med 2,1 millioner passagerer. Selskabet opererer med en flåde på 12 fly og øger fra maj næste år til i alt 17 fly. Lavprisselskabet Air Berlin, der også flyver fra København, ejer 24 procent af NIKI og de to selskaber har et tæt samarbejde.

Bag NIKI står den tidligere racerkører og tredobbelte Formel 1 verdensmester Niki Lauda, som helt tilbage i 1979 stiftede sit første flyselskab, Lauda Air. Han solgte i 2000 selskabet til Austrian Airlines.

Lavprisselskaber har succes i København
Med nyheden om den nye NIKI rute fortsætter lavprisekspansionen i Københavns Lufthavn, hvor lavprisselskabernes andel af den samlede trafik nu udgør cirka 16 procent, hvilket er den højeste andel nogensinde.

To nye lavprisselskaber – Norwegian og transavia.com – har i år etableret sig i Københavns Lufthavn med flere fly og en række nye ruter samt bebudet endnu flere fra næste år. Lavprisselskabet easyJet har ligeledes etableret nye ruter fra København i år, mens Air Berlin har øget antallet af afgange. Fra næste år begynder også tyske Germanwings at flyve på København.

”Med NIKIs daglige afgange til Wien får passagererne endnu flere muligheder for billige billetter fra København. Lavprisselskabernes succes i Københavns Lufthavn er til gavn for de rejsende og regionen, der bliver mere tilgængelig for udenlandske turister og forretningsfolk,” siger salgsdirektør Carsten Nørland, Københavns Lufthavne.

Fra 26.marts 2010 bliver der afgang med NIKI fra København kl. 20.10 mandag-fredag og kl. 15.20 på søndage. Fra Wien afgår flyet kl. 17.50 mandag-fredag og kl. 13 på søndage. Flyvetiden er 1 time og 35 minutter.