18.09.2017

Klimaudstilling indtager Københavns Lufthavn

Den internationale klimaudstilling Cool Globes, der begynder på fredag og fortsætter frem til nytår, har fået vokseværk. Udover de 28 store glober i hovedudstillingen suppleres Cool Globesmed en større mini Cool Globes-udstilling i Københavns Lufthavn. Her vil hele 25 mini Cool Globes, som er udsmykket af børn og unge fra hele verden, udtrykke enkle måder at bidrage til et bedre klima.  

Hvad enten man bor i København eller er besøgende i hovedstaden, bliver det svært ikke at komme i kontakt med den store og gratis klimaudstilling, Cool Globes. På Metrostationer i hele hovedstaden vil man møde de store og tons tunge glober og på Kgs. Nytorv har man placeret hovedudstillingen med hele 14 glober. Med tilføjelse af mini Cool Globe-udstillingen i Københavns Lufthavn har Cool Globes projektet fået endnu et værdifuldt ben at stå på:

”Cool Globes handler om, at vi vil motivere til tanker, samtaler og konkret handling i forhold til vores klima. Med mini Cool Globes-udstillingen i Københavns Lufthavn får vi endnu en platform at udstille og kommunikere fra. At det samtidig er glober dekoreret med kunst og budskaber fra børn og unge i hele verden, synes jeg er utrolig vigtigt, da det er de selvsamme børn og unge, vi med handling nu og her, kan sikre en bæredygtig fremtid,” siger Cool Globes danske arrangør Lars Thordahl.

Mini Cool Globes-udstillingen i Københavns Lufthavn er kommet i stand på kort tid, og er resultatet af hurtig handling fra Lufthavnens side:

”Vi synes Cool Globes projektet har et utrolig godt og enkelt budskab hvor løsninger på fremtidens klimaudfordringer bliver gjort håndgribelige for alle uanset alder og position. Budskaberne fokuserer på, at man uanset hjemland og nationalitet kan påvirke klimaet ved at tage små hensyn i hverdagen. Med Mini Cool Globes-udstillingen har vi fundet en model der virker i forhold til vores lokaliteter, så både rejsende i lufthavnen samt dem, der bare vil se udstillingen kan komme helt tæt på, ,” siger Brian Petersen, direktør i Københavns Lufthavn.

Cool Globes Copenhagen kan i forvejen kun lade sig gøre takket være opbakning fra projektets to hovedsponsorer Metroen og R98. Sammen med Københavns Lufthavn er det virksomheder, der også i dagligdagen gør en aktiv indsats for en klimavenlig drift:

”Udstillingen handler om, at vi alle skal påtage os et ansvar for at få klimaet på ret køl. Derfor har det også været vigtigt for os, at vores samarbejdspartnere i handling efterlever Cool Globes budskab. Det ville være utænkeligt for os ikke at have det med i vores betragtninger. ” siger Lars Thordal.

Læs meget mere om Cool Globes Copenhagen på http://www.coolglobes.dk/

Fotos: Coolglobes