Forsinkelser og mulige aflysninger
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s app Læs mere
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s appLæs mere
 
18.09.2017

Byggeriet af CPH SWIFT går i gang

Københavns Lufthavns nye lavpriskoncept CPH SWIFT tager form. Om kort tid begynder opførelsen af en ny bygning, der skal skabe rammerne for fortsat vækst i lavpristrafikken og give danskere billige billetter til flere destinationer. Brødrene A. & B. Andersen A/S er valgt som totalentreprenør på byggeriet, der skal stå færdig inden udgangen af 2010.  

Byggemodningen er færdig, totalentreprenøren er valgt og i løbet af de kommende uger går byggeriet af Københavns Lufthavns nye lavprisfinger CPH SWIFT i gang.

Den nye bygning opføres i forlængelse af lufthavnens eksisterende Finger D med direkte adgang til seks nye gates og skal tages i brug i slutningen af næste år. CPH SWIFT designes med særligt fokus på effektivitet for at give flyselskaberne nye muligheder for vækst og danskerne billige billetter til flere destinationer.

”Lavprisselskaberne har præsteret betydelig vækst i Københavns Lufthavn i de seneste år og fortsætter med at ekspandere selv i det nuværende pressede marked. Med CPH SWIFT skaber vi et nyt koncept og nye fysiske rammer, der tilgodeser lavprisselskabernes krav til hurtig betjening af passagerer og klargøring af fly,” siger adm. direktør Brian Petersen, Københavns Lufthavne A/S.

Bygning på 6.700 m2
CPH SWIFT vil fra starten have en årlig kapacitet på seks millioner passagerer, og der er mulighed for at udvide kapaciteten, når det bliver nødvendigt.

Den nye bygning får et areal på 6.700 m2 foruden et 2.400 m2 stort gangareal, der forbinder CPH SWIFT med Finger D og Terminal 3. Som totalentreprenør er valgt Brødrene A. & B. Andersen A/S, der bl.a. er totalentreprenør på to igangværende, store byggerier i Ørestad – Neroport og Copenhagen Golf Park.

”Lufthavnen er som et stærkt sikkerhedsovervåget internationalt trafikknudepunkt en kompleks byggeplads, og Brdr. A. & B. Andersen trækker på både interne kompetencer og faglig specialviden fra vores samarbejdspartnere for at løse denne opgave. Hos Brdr. A. & B. Andersen er vi stolte af aftalen og den tillid Københavns Lufthavne viser os i den forbindelse. Hele holdet bag opgaven er stærkt motiverede og dedikerede til opgaven og ser frem til at løse den til alles tilfredshed,” siger Henrik Bendsen, divisionsdirektør, Brdr. A. & B. Andersen A/S.

CPH SWIFT er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter, der også har tegnet Københavns Lufthavns Terminal 2 og 3 samt den første terminal fra 1939.