Forsinkelser og mulige aflysninger
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s app Læs mere
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s appLæs mere
 
18.09.2017

Fremgang for lavprisselskaber i CPH

Lavprisselskaberne ekspanderer og erobrer markedsandele i Københavns Lufthavn (CPH). I september i år benyttede næsten 10.000 flere passagerer lavprisselskaber til og fra lufthavnen i forhold til samme måned i fjor.  

287.000 passagerer fløj i sidste måned med et lavprisselskab til eller fra Københavns Lufthavn, og dermed blev september årets hidtil bedste måned for lufthavnens lavpristrafik.

Med næsten 10.000 flere passagerer end i september sidste år brød lavprisselskaberne i CPH oven i købet det generelle billede i branchen, hvor de fleste selskaber oplever en nedgang i antallet af passagerer som følge af den økonomiske afmatning.

Bemærkelsesværdig vækst i markedsandel
Lavprisselskabernes andel af lufthavnens samlede passagertal udgjorde i september 16 procent – den højeste andel nogensinde. To nye lavprisselskaber har i år etableret sig med base i CPH – Norwegian med syv fly og transavia.com med tre fly. De to selskaber har oprettet en lang række nye ruter, der benyttes af både fritids- og forretningsrejsende.

Senest har Norwegian offentliggjort, at selskabet åbner fire nye ruter fra København til foråret – til hhv. Malta, Zagreb, Dubrovnik og Sardinien. Samtidig udvider andre lavprisselskaber også i CPH.

Eksempelvis er easyJet i år begyndt at flyve til London Gatwick, ligesom selskabet i næste måned åbner en ny rute Manchester og i december en rute til Geneve. Derudover øger easyJet fra næste måned antallet af til Berlin, mens lavprisselskabet Air Berlin tidligere på året øgede antallet af afgange til Düsseldorf.

Foruden at give danske og svenske rejsende flere valgmuligheder, styrker det øgede udbud af lavprisforbindelser også København og Øresundsregionen som destination for udenlandske turister og forretningsfolk.

”Med lavprisselskabernes ekspansion i CPH har vi mere end udfyldt det hul, der opstod i markedet efter Sterlings konkurs i slutningen af oktober sidste år. Selskabernes voksende markedsandel er yderligere bemærkelsesværdig set i lyset af, at mange af Sterlings ruter blev overtaget af det nye Cimber Sterling, der ikke er kategoriseret som et lavprisselskab og derfor ikke tæller med i statistikken over disse selskabers passagerandel,” siger aviationdirektør Carsten Nørland, Københavns Lufthavne.

Nordens største lufthavn – også på lavprisområdet
Fra næste forår kan CPH i føje yderligere et lavprisselskab til sin kundeportefølje, når selskabet Germanwings begynder at flyve på ruten København-Köln. Dermed vil alle de største nordeuropæiske lavprisselskaber, som benytter hovedlufthavne, fra 2010 vil være repræsenteret i CPH.

”Den gode udvikling på lavprisområdet bekræfter og styrker vores position som Nordens største og vigtigste lufthavn – også når det gælder lavpristrafik. Vi ser fortsat nye rutemuligheder på området og er overbevist om, at lavpristrafikken også fremover vil vokse stærkt,” siger Carsten Nørland.