18.09.2017

Flere passagerer til London

Mens mange flyruter fra Københavns Lufthavn har færre passagerer i år end sidste år, skiller nogle ruter sig ud og har fremgang. Det gælder eksempelvis København-London, hvor antallet af passagerer er vokset det seneste halve år.  

Afmatningen i den globale økonomi har ramt luftfarten hårdt, men trods nedgangen er der også flyruter, som oplever fremgang. Fra Københavns Lufthavn gælder det eksempelvis ruterne til London, som i september måned samlet set oplevede en fremgang på 10 procent i forhold til september 2008.

I de forudgående fem måneder var der ligeledes fremgang på London-ruterne – dog i et mere beskedent omfang på tre-fem procent. Fremgangen skal ses i lyset af et generelt fald i antallet af passagerer i Københavns Lufthavn på 6,9 procent i september og en tilsvarende nedgang i de forudgående sommermåneder.

Tre selskaber på ruten til London Gatwick
Årsagen til passagervæksten er øget konkurrence på forbindelserne til London, der med 1,5 mio. passagerer sidste år er den største destination fra Københavns Lufthavn. I begyndelsen af året begyndte tre selskaber – easyJet, Cimber Sterling og Norwegian – alle at flyve til fra København til London Gatwick i konkurrence med de øvrige forbindelser til London.

”Udviklingen på London-ruterne bekræfter, at øget konkurrence giver flere passagerer. Vi har i år set en tilsvarende tendens på indenrigsruten til Aalborg, og det er glædeligt, at der findes undtagelser fra den generelle nedgang i flytrafikken. Ikke mindst er det glædeligt for passagererne, der får flere afgange og billetpriser at vælge imellem,” siger aviationdirektør Carsten Nørland, Københavns Lufthavne.

Over 132.000 passagerer fløj i september måned mellem København og London. Tallet omfatter udover forbindelserne til Gatwick også passagerer på ruterne til London Heathrow, London Stansted og London City Airport.