18.09.2017

Hent dine tax-free varer efter rejsen og spar CO2

Lufthavnen har indført en mulighed for at hente varer købt til tax-free priser ved ankomst til lufthavnen. Det betyder, at de rejsende inden for EU fremover slipper for at tage de forudbestilte tax-free varer med sig om bord på flyet. Det nye initiativ skal give passagererne en behageligere rejse og belaster miljøet mindre.  

Flere end 200.000 flasker parfume og hudplejeprodukter og omkring 100.000 flasker vin og champagne kan fremover årligt springe flyveturen over og spare miljøet for mange ton CO2. Københavns Lufthavne giver passagererne, der rejser inden for EU, mulighed for at afhente forudbestilte varer til tax-free priser efter rejsen i stedet for før. Det giver både miljømæssige gevinster og sparer passagererne for unødig besvær.

Tax-free varerne har en lang rejse bag sig, før de lander på passagerernes hylder, og den rejse kan vi reducere ved at holde varerne på landjorden. Jo lettere flyet er, jo mindre brændstof bruger det og derved sparer flyselskabet brændstof og CO2,” siger Henrik Busch, kommerciel direktør, Københavns Lufthavne A/S.

Forudbestil varer på www.tax-free.dk
Cirka 70 procent af lufthavnens lokalt afgående passagerer rejser inden for EU og kan dermed benytte sig af den nye service, som er efterspurgt af mange.

Passagerer, der rejser ud af EU, skal dog stadig hente deres forudbestilte varer ved afrejsen. Det skyldes, at varerne fysisk skal tages med ud af EU-området, før de bliver fritaget for told. Rejser man derimod inden for EU, er varerne ikke egentlige toldfrie.

Du kan forudbestille dine tax-free-varer på http://www.tax-free.dk/, hvor du kan vælge, om du vil hente dine varer før eller efter rejsen. For at forudbestille varer skal du være medlem af The Tax-Free Club.