18.09.2017

Smag på nordisk mad – smag på ”København”

”København” er navnet på en ny restaurant i Københavns Lufthavn. I den design- og kvalitetsbevidste restaurant er der nordisk mad og drikke på menuen. Råvarerne er valgt med omhu og slår et slag for dansk kvalitet og økologi. Desuden kæles der for detaljerne - på tallerknen, i indretningen og i atmosfæren, så både øjne og mave mættes. 

En inspirerende udsigt ud over flyforpladsen, en jomfruhummer med urtecreme på tallerknen og et glas koldt danskproduceret hvidvin i glasset…..

Rejsende i Københavns Lufthavn får nu nye muligheder for at nyde et lækkert måltid inden rejsen. Mange rejsende har fundet vej til restauranten, der lokker med nordiske gastronomiske oplevelser. Desuden er møbler, porcelæn og råvarer udvalgt med omhu for at få gastronomi, indretning og atmosfære til at gå op i en helhed.

Bakker op om de nordiske værdier og traditioner

Flere af vores passagerer har efterspurgt et rigere udvalg af restauranter. Nordisk mad er for alvor kommet op i tiden, og vi er utrolig glade for at kunne bakke op om de nordiske værdier og traditioner ved at etablere en restaurant, der fremmer den nordiske mad tilberedt af rene og sunde råvarer. Derved håber vi, at vi kan være med til at gøre Norden synlig på det gastronomiske verdenskort,” siger Henrik Busch, direktør for de kommercielle aktiviteter i Københavns Lufthavne A/S.

Slår et slag for kvalitet, god dyrevelfærd og miljø
Kokken bag Københavns menukort hedder Nicolai Poulsen. I sin komposition af retterne har han lagt vægt på blandt andet de gængse nordiske råvarer som okse, kalvebrisler, jordbær fra Danmark samt bær, eddiker og ost fra Sverige. Menukortet følger årstiderne med hver deres unikke smagsoplevelser. Producenterne er nøje udvalgt heriblandt Gambogård, Friland og Grand Fromage, der alle slår et slag for kvalitet, god dyrevelfærd og miljø. På vinkortet er der blandt andet dansk- og svenskproduceret vin og champagne samt økologisk snaps fra Shumachers.

Inspireret af det nordiske køkken har vi valgt at servere de klassiske retter som blandt andet dansk smørrebrød, hakkebøf og rødspætte, som vi har tilført et gastronomisk islæt. Fx er sildemaden peppet op med spinatpuré og kartoffelsalat i mange farver. Det betyder, at man virkelig kan smage de gode råvarer. Desuden har vi lagt vægt på at sammensætte nogle retter, som kan leveres hurtigt, så passagererne har god tid til at nyde maden, inden de skal ud til flyet ,” forklarer Nicolai Poulsen. For at sikre at restaurantens gæster har tid til at nyde maden, serveres måltidet inden for 10 minutter.

”København” ligger i Transitområdet efter Sikkerhedskontrollen og holder åbent fra klokken 05.00 - 23.00 (køkkenet lukker klokken 21:30).