18.09.2017

Ny oase midt i lufthavnens transitområde

Københavns Lufthavn har fået en ny arkitektonisk perle. Den såkaldte Cylinder ligger centralt på Terminal 3-torvet og er konstrueret af trælameller fra gulv til loft for at skabe et transparent udtryk. Indtil oktober er der mulighed for her at se et udpluk af det bedste inden for dansk møbeldesign. I slutningen af året omdannes Cylinderen til bogcafé.  

Den nye rotunde eller Cylinder på 215 kvadratmeter er opbygget af lameller i jatobamahogni ligesom det karakteristiske gulv i lufthavnen. Det er med et til skabe en ro og en oplevelse af, at konstruktionen rejser sig fra gulvet.

Cylinderen er konstrueret for at få etableret et afgrænset areal i den store terminalbygning. Lamellerne til at pirre opmærksomheden, idet man får lyst til at opleve, hvad der sker bag de transparente, runde vægge,” siger Kristian Slaarup Kongstad, direktør for Ejendomme i Københavns Lufthavne A/S.

Idéen bag det transparente udtryk er at skabe et spændende rum, hvor dagslyset filtreres ind gennem lamellerne og på samme tid skabe lethed og gennemsigtighed i terminalerne. I foråret 2009 vil også balkonen i Cylinderen blive taget i brug, og der vil derved blive endnu mere plads og flere siddepladser til passagererne.

Udvalg af lufthavnens designmøbler
I de kommende måneder danner den nye Cylinder rammerne om en udstilling med et mindre udvalg af de designermøbler, som ofte anvendes i Københavns Lufthavn. Møblerne er tegnet af anerkendte, danske designere som Arne Jacobsen, Jens Ammundsen, Thomas Alken og Hans J. Wegner.

Københavns Lufthavn er verdenskendt for blandt andet den designmæssige stil og kvalitet, som vi ønsker at videreføre. Indtil sensommeren har vi valgt at udstille de klassiske designermøbler, der på en og samme tid fungerer som udstilling og som en lille oase til afslapning,” forklarer Kristian Slaarup Kongstad.

Mange passagerer slapper af med en bog i de flotte møbler eller nyder en kop kaffe. Men der er også flere, der bruger ventetiden i lufthavnen til at studere skiltene, der fortæller om møbeldesignet. Udstillingen i Cylinderen varer til slutningen af året, hvorefter arealet omdannes til boghandel med kaffekoncept.