18.09.2017

Bedre plads og mere lys efter ombygning af lufthavnens passagerstrøg

For at imødekomme passagerernes ønsker til en moderne lufthavn har Københavns Lufthavn foretaget en gennemgribende ombygning af det centrale passagerstrøg. Der er blandt andet skabt mere plads, bedre lysindfald og flere siddearealer. I løbet af de kommende måneder vil også en række nye butikker og restauranter åbne.  

Siden efteråret 2007 har passagerstrøget, der løber mellem Terminal 2 og 3, været under ombygning. De første resultater af moderniseringen er nu synlige.
Passagerstrøget er eksempelvis blevet bredere, der er etableret nye toiletter og siddearealer samt et stort informationstorv, der gør det nemmere og mere overskueligt for passagererne at finde vej til gaten.
Samtidig er passagerstrøget blevet mere lyst og venligt, idet store ovenlysvinduer, øget lofthøjde og meterhøje glasfacader med udsigt ud over flyforpladsen sikrer, at der kommer masser af dagslys ind i terminalerne.

Den gennemgribende ombygning betyder, at vi får et tidstypisk transitområde med nye passagerfaciliteter og et attraktivt handelsstrøg. Det nye passagerstrøg er blevet utroligt flot, lyst og venligt med god lofthøjde, lysindfald og en række spændende nye butikker, og dermed efterkommer vi en række af passagerernes mest fremtrædende ønsker. Vores passagerundersøgelser viser bl.a., at passagererne efterspørger endnu flere muligheder for at handle i Københavns Lufthavn. For at skabe et bredere udvalg og bedre passagerfaciliteter udvider vi blandt andet med en perlerække af nye butikker og restauranter. De første butikker er allerede åbnet, og de resterende vil åbne successivt frem til oktober måned,” fortæller lufthavnens kommercielle direktør Henrik Busch.

Nyt informationstorv
Som et led i ombygningen vil der i løbet af efteråret blive etableret et nyt informationstorv i transitområdet i Terminal 3. Informationstorvet ligger umiddelbart efter sikkerhedskontrollen og giver passagererne en mulighed for at orientere sig i lufthavnen. På torvet vil der blandt andet blive opført en ny, større informationsskranke med servicemedarbejdere, der står klar til at hjælpe og guide. Desuden vil lufthavnens største informationstavle bestående af 16 fladskærme blive etableret. Det giver passagererne mulighed for nemt at få et overblik over afgangs- og boardingstidspunkter selv på lang afstand.

I alt har Københavns Lufthavne ombygget cirka 5000 m2, hvoraf de 2300 m2 er nyt areal, som er en udvidelse af terminalen på 16 meter ud mod flyforpladsen. På en del af de ombyggede kvadratmeter er der blandt andet etableret en række nye butikker og restauranter, samtidig med at de eksisterende butikker i området er blevet moderniseret.

Nye butikker og restauranter

Ifølge Henrik Busch er det nye passagerstrøg mere ensartet og stilfuldt, blandt andet fordi hver facadeenhed er blevet rammet ind med træpaneler i sort inden for hvilke, den enkelte butiksindehaver eller varemærke kan skabe sit eget udtryk og design. Nogle af de første butikker i rækken er blandt andet Burberry, Mulberry, Gucci og Hermès. I august og september følger desuden flere skandinaviske mærker som Sand, Ole Lynggaard, Tiger of Sweden, J. Lindeberg og Malene Birger. Desuden vil der fremover også være mulighed for at finde en række nye, internationale mærker som Ralph Lauren, Bvlgari, Aigner, Mont Blanc, Versace, Etro, Belstaff, Porsche Design og Vertu.

Vi ser frem til, at vi i løbet af august og september vil åbne et helt nyt Hugo Boss og Ralph Lauren-koncept i lufthavnen målrettet både til kvinder og mænd. Vi har lagt os tæt op af de to mærkers udtryk, men passagererne vil samtidig kunne opleve, at vi har tilført konceptet et lille tvist af det særlige internationale miljø, som en lufthavn giver. Den nye Ralph Lauren-butik i lufthavnen er den første af sin slags i verden,” udtaler Klaus Enhard, butikschef for alle Kaufmanns fem butikker.

Restaurant med udsigt
Den 4. august åbnede den første af to nye restauranter i transitområdet. ”København”, som restauranten hedder, tilbyder sanseoplevelser, som tager udgangspunkt i det nordiske køkken. Menuen vil på klassisk nordisk manér tage sin form efter de fire årstider. Om sommeren er der blandt andet friskfangede sild fra Skagen og om vinteren rustikke retter med rodfrugter og fyldige supper:

I ”København” ønsker vi at samle alt det, vi er gode til i Danmark og Norden. Vi ønsker ikke at stoppe med gastronomien, og vi har derfor samlet det ypperste Danmark og Norden kan præsentere inden for gastronomi, drikke og design,” siger Michael Grann, administrerende direktør i Select Service Partner Denmark.