18.09.2017

Tryg parkering i lufthavnen

Parkeringsfaciliteterne i lufthavnen er blandt de sikreste i det storkøbenhavnske område. Sammenlignet med parkeringsmuligheder andre steder i storbyen sker der forsvindende få indbrud i de parkerede biler i Københavns Lufthavn. Politiet opfordrer under alle omstændigheder folk til at tømme bilen for samtlige værdigenstande for yderligere at minimere risikoen for indbrud.  

Inden for det seneste års tid har Københavns Lufthavn i samarbejde med Lufthavnsparkeringen A/S øget overvågningen af parkeringsanlæggene i lufthavnen. Den øgede overvågning er en af hovedårsagerne til, at antallet af indbrud i parkerede biler i lufthavnen er faldet med over 80 procent i forhold til første halvår 2007.

I årets første seks måneder har der blot været 19 indbrud i parkerede biler på vores parkeringsanlæg. Det er selvfølgelig 19 for meget, men helt eliminere indbrud er desværre umuligt. Lufthavnsparkeringen har arbejdet intenst på at sikre vores parkeringsanlæg bedst muligt, og politiet patruljerer områderne med jævne mellemrum. På den måde har vi gennem de seneste år kunnet minimere antallet af indbrud,” siger Henrik Busch, kommerciel direktør, Københavns Lufthavne A/S.

Øget overvågning
Selv om den øgede overvågning har reduceret antallet af indbrud væsentligt, opfordrer politiet alle parkanter til at følge et par simple råd for ikke at friste indbrudstyve:

Det enkle, gode råd er: Tøm bilen for værdigenstande, og vær specielt opmærksom på mobile navigationsanlæg,” siger vicepolitikommissær Jørgen Carlsen fra Københavns Politi og tilføjer:
Det er ikke nok at fjerne GPS’en fra forruden. Holderen skal også væk, og mærket efter sugekoppen skal fjernes, ellers øger man risikoen for, at tyvene alligevel bryder ind i bilen for at se, om navigatoren skulle ligge i handskerummet.”