Forsinkelser og mulige aflysninger
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s app Læs mere
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s appLæs mere
 
18.09.2017

Stor vækst i lavpristrafikken i CPH

Københavns Lufthavne A/S oplever en massiv vækst inden for lavprissegmentet. Sidste år steg antallet af passagerer, der flyver lavpris, med over 10 procent i Københavns Lufthavn. Senest har easyJet, Air Berlin og Sterling annonceret nye ruter og flere daglige flyvninger til en række europæiske storbyer. 

Alene i år har en række lavprisselskaber offentliggjort seks nye ruter ud af København og planer om at forøge kapaciteten på yderligere seks eksisterende ruter. I fjor steg lavprisselskabernes trafik med 10,5 procent, og alt tyder på, at stigningen bliver større i indeværende år.

Stort set al trafikvækst i Københavns Lufthavne i de seneste otte år har været drevet af lavpristrafik. I 2007 rundede vi tre millioner lavprispassagerer, og vi forventer, at trafikken stiger endnu mere i de kommende. Hvis den nuværende tendens fortsætter, tyder meget på en 13-14 procent stigning alene i år,” siger Brian Petersen, adm. direktør, Københavns Lufthavne A/S.

Interesse fra flere sider
I alt otte lavprisselskaber har ruter til og fra København, og flere andre har vist interesse for de faciliteter og muligheder, som Københavns Lufthavn kan tilbyde.

Vi er løbende i dialog med en lang række flyselskaber om at udvikle både nye og eksisterende ruter ud af København, og specielt flere lavprisselskaber på mulighederne for at etablere ruter fra København til en række spændende storbydestinationer. Udviklingspotentialet er stort, og lavprisselskaberne er interesserede i at arbejde sammen med os, fordi vi tilbyder en høj kvalitet til en favorabel pris,” siger Brian Petersen.

Tre nye lavprisinitiativer
De seneste udmeldinger om vækst på lavprisområdet kommer fra Air Berlin, Sterling og easyJet.

Fra november indsætter det tyske lavprisselskab Air Berlin endnu en daglig afgang fra København til Berlin, så selskabet vil flyve tur-retur til den tyske hovedstad både morgen og aften på alle hverdage. I weekenden vil Air Berlin fortsat have en daglig afgang.

Af andre initiativer på lavprisområdet kan nævnes, at Sterling i slutningen af oktober øger antallet af daglige afgange til London Gatwick fra tre til fire, og easyJet har offentliggjort, at man fra oktober begynder at flyve København-Milano.