18.09.2017

Københavns Lufthavn kåret til Europas mest effektive

København har igen Europas mest effektive lufthavn. Den internationale organisation Air Transport Research Society (ATRS) har for fjerde gang kåret Københavns Lufthavne A/S som den mest effektive i Europa. Lufthavnens passagerchef fik prisen overrakt ved ATRS’ årsmøde i Athen. 

Det akademiske forum, ATRS, hvis medlemmer er professorer med speciale i luftfart fra forskellige universiteter verden over, har for fjerde gang kåret Københavns Lufthavne A/S som Europas mest effektive lufthavn. Flere end 140 lufthavne – heraf 43 europæiske – deltog i den undersøgelse, som ATRS lægger til grund for kåringen.

Effektiv og billig
ATRS kårer verdens mest effektive lufthavne ud fra en række forskellige kriterier, der omfatter produktivitet, konkurrencedygtighed, takster og finansielle resultater.

Det er sjældent, at man både kan være blandt de bedst og de billigste, men det her beviser, at det godt kan lade sig gøre. Når vi holder os op imod 18 sammenlignelige europæiske lufthavne, er CPH den 9. billigste og har den 6. højeste passagertilfredshed, og nu har vi altså ATRS’ ord for, at vi igen er den mest effektive. Det beviser, at vi driver en sund forretning på en effektiv måde,” siger Brian Petersen, adm. direktør, Københavns Lufthavne A/S.

Mest effektiv tre år i træk
Københavns Lufthavne har som den eneste fået prisen som Europas mest effektive lufthavn tre år i træk – fra 2004 til 2006. Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport i Georgia, USA, blev for andet år i træk kåret til verdens mest effektive lufthavn.

Københavns Lufthavns passagerchef Susanne Frank modtog prisen på CPH’s vegne ved ATRS’ årsmøde i Athen.


Passagerchef Susanne Frank, Københavns Lufthavne A/S modtog prisen og det synlige bevis på, at CPH atter kan kalde sig Europas mest effektive lufthavn. Prisen blev overrakt af professor Nicole Adler fra Hebrew University of Jerusalem. Professor Adler er medlem af ATRS’ ”Airport Benchmark Task Force”.