18.09.2017

Ny trådløs teknologi testes på udvalgte SAS-afgange

I fremtidens lufthavn skal ny, trådløs teknologi være med til at gøre rejsen mere smidig og tryg for passagererne, flyselskaberne og lufthavnen. Teknologien udvikles og testes løbende – næste gang den 15. maj, hvor passagerer frivilligt kan få en forsmag på, hvordan det er at være rejsende i fremtidens lufthavn. 

Ny, trådløs teknologi vil på sigt give passagererne, flyselskaberne og lufthavnen en række nye muligheder, som optimerer ventetiden i lufthavnen. For passagererne vil det være en tryghed at vide, at de får en sms-besked, når det er tid til at gå til gaten.

Flyselskaberne derimod får en mere effektiv boarding-proces, når de ved om passageren er i nærheden, så flyet enten kan holdes tilbage eller om kufferten skal pilles ud.

Oplev teknologien i praksis
Som den første lufthavn i Europa tester Københavns Lufthavn i øjeblikket den nye, trådløse teknologi på udvalgte SAS-afgange. Næste test finder sted torsdag den 15. maj i tidsrummet fra klokken 05.30-07.00.     

Under testen af den trådløse teknologi vil passagererne i løbet af check-in processen frivilligt blive udstyret med en RFID-tag og få registreret mobilnummer og eventuelt BlueTooth identifikation.

Når den rejsende bevæger sig rundt i terminalerne, vil tag’en og mobiltelefonens BlueTooth enhed løbende sende et signal til lufthavnen og flyselskabet. På den måde kan lufthavnen få et relevant billede af, hvordan passagererne bevæger sig rundt.