18.09.2017

Påsketrafikken giver ekstra travlhed i lufthavnen

Mange rejsende benytter den tidlige påskeferie til at søge mod varmere temperaturer. I dagene fra den 14. til og med den 20. marts vil der være ekstra mange rejsende i terminalerne. 

I dagene op til påsken afvikles der ekstra meget trafik, og derfor må passagererne forvente, at der kan forekomme ventetid i check-in og i sikkerhedskontrollen,” udtaler Susanne Frank, passagerchef i Københavns Lufthavne A/S.

I de travleste dage i påskeferieperioden, fra den 14. marts til og med den 20. marts, forventes antallet af lokalt afgående passagerer i gennemsnit at være cirka 25 procent højere end gennemsnittet for tilsvarende dage i marts.

Nem og smidig check-in proces
Udover SAS tilbyder 19 flyselskaber i dag deres passagerer at checke ind på selvbetjeningsautomat. Københavns Lufthavn har i alt 45 automater, som stilles gratis til rådighed for flyselskaberne, og antallet vil stige med yderligere 15 automater inden sommeren 2008. For at gøre check-in processen nem og smidig anbefaler Sterling sine passagerer at benytte sig af selvbetjeningsautomaterne:  

Da vi ved, at hovedparten af vores kunder nu anvender automaterne til check-in i Københavns Lufthavn, har vi øget fokus på de områder og opfordrer også vores kunder i lufthavnen til at bruge de mange maskiner. Det er nemt, og man kommer hurtigt videre til bagagedrop. Vi får travlt i påsken men vil også i denne periode lægge vægt på, at vores passagerer kommer af sted til tiden," siger kommerciel direktør i Sterling Michael T. Hansen.

Ekstra mandskab
Københavns Lufthavn har indsat ekstra servicemedarbejdere i sikkerhedskontrollen og i afgangshallerne. De ekstra medarbejdere skal give information og vejlede passagererne blandt andet om brugen af check-in automaterne for derved at skabe et bedre flow:

Der vil være travlt i dagene forud for påsken, og derfor opfordrer vi så vidt muligt passagererne at benytte selvbetjeningsmulighederne som automat, internet eller mobil check-in. Desuden er det en god idé at begynde rejsen på www.cph.dk. Her finder du information om mødetid, parkering, check-in, bagage og meget andet i forbindelse med flyrejsen, som kan give en smidigere start,” fortæller Susanne Frank, passagerchef i Københavns Lufthavne A/S. 

For at gøre check-in automaterne mere synlige har Københavns Lufthavn forsøgsvist flyttet om på check-in automaterne i Terminal 3, så de fremover står tættere ved bagagedropene.

Underholdning
Torsdag den 20. marts kan passagererne i Københavns Lufthavn få en ekstra oplevelse med på rejsen, når der er break dance show i lufthavnen. Fire rutinerede dansere står bag showet, der kan opleves ved spisestedet O’Learys i transitområdet. De fire dansere har alle danset i mange år, og du kan blandt andet opleve en tidligere vinder af ”Scenen er din” samt en tidligere verdensmester i dans. Den 20. marts vil der være fire shows af 12 minutter mellem kl. 12:00 og kl. 16:00.