18.09.2017

Mere lys og bedre plads

Pølsevogn, Cocio, taler og krans – alle ingredienserne til et traditionelt rejsegilde var på plads, da den igangværende udbygning af transitområdet i Københavns Lufthavn blev fejret ved et rejsegilde torsdag den 7. februar. 

Bag midlertidige afskærmninger i transitområdet i Københavns Lufthavn arbejder håndværkere på højtryk med udbygningen af transitområdet mellem Terminal 2 og 3. Og på en solrig februardag blev deres arbejde fejret med taler og lykønskninger.

Udvidelse og redesign af transitområdet
Transitområdet i Københavns Lufthavn bliver udvidet og redesignet i 2008. Derfor vil området være præget af ombygninger i den kommende tid.

Til gengæld kan passagererne se frem til mere plads og bedre faciliteter i transitområdet i Københavns Lufthavn, hvor udvidelser og ændringer med gang- og siddearealer, restauranter og butikker er i fuld gang.

Københavns Lufthavn udvider og ombygger cirka 5000 kvadratmeter i Terminal 2. Heraf anvendes de omtrent 2000 m2 til et strøgareal for de mange passagerer, der bevæger sig gennem lufthavnen dagligt. Strøget snor sig gennem transitområdet og er cirka 14 meter bredt og 150 meter langt.

Spis med udsigt til flyene

Terminal 2 udvides for at gøre det mere overskueligt og dermed nemmere for passagererne at orientere sig i lufthavnen. Det nye, store strøgareal, der løber gennem transitområdet, har ovenlys vinduer, og lysindfaldet er blandt andet med til at skabe retning for passagererne. Fra restaurant- og butiksområdet vil der være udsigt ud over flyforpladsen. De store mængder dagslys medvirker til mere rummelighed og bedre orientering for passagerne i hele transitområdet", fortæller ejendomsdirektør i Københavns Lufthavne A/S Kristian Slaarup Kongstad

Nyt, centralt informationstorv
En vigtig del af byggeprojektet er også etableringen af et centralt informationstorv, hvor en ny informationsskranke placeres. Her vil der blandt andet blive opsat en stor informationstavle, der skal gøre det nemt at læse afgangstider, boardingtid og gatenummer på afstand. 

Derudover opføres der to nye toiletområder i hver sin ende ad strøgarealet med omkring 12 toiletter i hver. 

Ombygningen af transitområdet forventes at stå helt færdig først på efteråret 2008. Butikkerne åbner gradvist op, efterhånden som projektet skrider fremad, og de første to butikker er allerede åbnede.