18.09.2017

Passagererne har taget Metroen i CPH til sig

Metroen fejrer sin første fødselsdag i lufthavnen som en succes. Cirka 3 mio. passagerer har taget Metroen til CPH, og det beviser vigtigheden af kort afstand fra offentlig transport til fly.  

Igennem sit første år i lufthavnen har Metroen hurtigt vokset sig stor og stærk. I dag bruger cirka 15 procent af passagerne Metroen, når de skal til CPH, og det tal er støt stigende.

Med en transporttid på 15 minutter fra Nørreport til Lufthavnen er Metroen en hurtig og bekvem transportløsning fra City til Lufthavnen. Det har mange fundet ud af, og vi kan se, at flere og flere vælger Metroen til at blive fragtet til og fra Lufthavnen,” siger Peter Kyhl, driftsdirektør og administrationschef, Metroselskabet.

Ideel placering
Metrostationens ideelle placering som en integreret del af Terminal 3 får en stor del af æren for den flotte vækst.

Over 50 procent af vores passagerer ankommer enten med tog eller metro, og derfor er det vigtigt for Københavns Lufthavn, at stationerne er en integreret del af vores terminalanlæg. Metroens første år i lufthavnen har vist, at passagerne har været hurtige til at tage det nye transporttilbud til sig, hvilket ikke mindst skyldes den korte afstand fra togsæde til flysæde,” siger Henrik Peter Jørgensen, driftsdirektør, Københavns Lufthavne A/S.

I de seneste par måneder har Metroens passagertal ligget på omkring 55.000 om ugen.