18.09.2017

Ny, direkte rute til New Delhi er i luften

SAS og Københavns Lufthavn sendte mandag den 27. oktober det første, direkte fly af sted til New Delhi i Indien. Den første afgang blev fejret med champagne, indisk mad og levende musik til passagererne på vej til Indiens hovedstad.  

Om bord på den første flyvning til New Delhi var 245 passagerer, der havde en flyvetur på cirka syv timer foran sig, før de ankom til Indiens hovedstad. Inden afgang klokken 18.20 fik passagererne en forsmag på, hvad Indien kan tilbyde med blandt andet indisk mad, dans og levende musik.

Internationalt trafikknudepunkt
Umiddelbart inden boarding holdt lufthavnens direktør for Aviation, Carsten Nørland, direktøren for SAS International, Lars Sandahl Sørensen, og Indiens ambassadør, Yogesh Kumar Gupta, en kort tale, inden den røde snor blev klippet, og passagererne kunne gå om bord på flyet.

Jeg vil gerne takke SAS for at starte denne nye rute op i København, hvilket betyder, at vi kan udvide vores rutekort med endnu en interkontinental rute. Den nye rute til Indiens hovedstad er med til at forankre vores position som internationalt trafikknude-punkt. Samtidig giver den nye forbindelse gode muligheder for udvikling inden for turismen og erhvervslivet til gavn for både Skandinavien og Indien,” sagde Carsten Nørland, direktør for Aviation, Københavns Lufthavne A/S.

Der er i dag 19 oversøiske ruter ud af København, hvoraf SAS står for de 9. Særligt de interkontinentale ruter er en væsentlig drivkraft for vækst og en vigtig del af lufthavnens strategi om at nå 30 mio. passagerer i 2015.

Øget rejseaktivitet mellem Skandinavien og Indien
Lars Sandahl Sørensen, direktør, SAS International var tilfreds med indvielsen af den nye, direkte forbindelse til Indien:

Vi er meget begejstrede for at kunne byde passagererne velkommen om bord på denne første flyvning til New Delhi. Flere og flere turister og forretningsrejsende tiltrækkes af Indiens mange muligheder, og vi har derfor valgt at starte denne nye rute op, som binder bro mellem Skandinavien og Indien. Vi håber, at den nye direkte forbindelse vil betyde øget rejseaktivitet for forretningsrejsende såvel som for turister, der ønsker at udforske Indien,” sagde han.

Kortere rejsetid
Om bord på den første flyvning fra København til New Delhi var blandt andre parret Møller og Irwing, der glædede sig til en ferie i Indien:

Det er rigtig godt, at der nu er kommet en direkte forbindelse til New Delhi. Det gør det meget nemmere og hurtigere at komme til Indien, og jeg kan fint forestille mig, at vi vil benytte os af den direkte forbindelse fremover,” fortalte parret, der har været i Indien to gange tidligere.


Lufthavnens direktør for Aviation, Carsten Nørland (tv), Indiens ambassadør, Yogesh Kumar Gupta, og direktør i SAS International, Lars Sandahl Sørensen, klippede den røde snor ved ruteindvielsen.
Foto: Leif Tuxen, SAS.