18.09.2017

Efterårsferien giver travlhed i lufthavnen

Efterårsferien nærmer sig, og Københavns Lufthavn gør klar til en af årets største rejseweekender, hvor titusindvis af danskere flyver på ferie i udlandet. Fra torsdag til og med tirsdag - 9.-14. oktober 2008 – forventes ekstra mange afrejsende passagerer i lufthavnen.  

Københavns Lufthavne og flyselskaberne arbejder kontinuerligt på at gøre turen igennem lufthavnen nemmere for passagererne. Også på de travle rejsedage er det vigtigt at check-in, security og bagagesortering fungerer optimalt, så de cirka 25 procent flere afgående passagerer, der rejser gennem lufthavnen i efterårsferien, får en nem og smidig start på rejsen.

Dagene op til efterårsferien hører til årets mest travle i lufthavnen. Det er vores erfaring, at velforberedte passagerer kommer hurtigere og smidigere gennem lufthavnen. Derfor anbefaler vi passagererne at klikke ind på vores hjemmeside som en del af forberedelsen inden afrejse,” siger Susanne Frank, passagerchef i Københavns Lufthavne A/S.

Check-in på egen hånd
www.cph.dk kan passagererne finde seks gode råd til at komme hurtigt gennem lufthavnen. Lufthavnen anbefaler blandt andet passagererne at benytte sig af muligheden for at checke ind på egen hånd – enten hjemmefra, via automat i lufthavnen eller på mobiltelefonen.

Et andet godt råd er at benytte hjemmesiden til at bestille en gratis sms og få besked om blandt andet flyafgang og boarding. Desuden kan passagererne med fordel benytte sig af at forhåndsreservere en parkeringsplads, så man er sikker på en plads på det anlæg, man ønsker.

Familiesporet tages i brug
Ligesom i sommerferien vil Københavns Lufthavn tilbyde passagererne et særligt spor i Security til børnefamilierne. Både forældre og børn får en roligere start på rejsen, og samtidig har initiativet også vist sig at være en gevinst for de øvrige passagerer, der kommer hurtigere og nemmere gennem sikkerhedskontrollen.

Vi vil indsætte ekstra mandskab i Security i denne ekstra travle periode i efterårsferien for at sikre, at målsætningen om at ingen må stå i kø længere end 20 minutter, samt at hovedparten af vores passagerer skal igennem sikkerhedskontrollen på under 5 minutter overholdes,” siger Johnnie Müller, chef for Security i Københavns Lufthavne A/S.