Forsinkelser og mulige aflysninger
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s app Læs mere
På grund af mangel på bemanding i Naviair, som varetager flyveledelsen, kan der være forsinkelser og enkelte aflysninger. Der kan desuden forekomme mindre forsinkelser som følge af nødvendig vedligeholdelse af start- og landingsbaner. Hold dig opdateret her på cph.dk eller i CPH’s appLæs mere
 
18.09.2017

Bred opbakning til CPH SWIFT

Københavns Lufthavne A/S lancerede i denne uge CPH SWIFT – et nyt koncept til effektive flyselskaber, der skal skabe ny vækst og give danskerne billigere billetter til flere destinationer. CPH SWIFT får bred opbakning fra forskellige danske interessenter.  

Efter at Københavns Lufthavn tirsdag præsenterede planerne for CPH SWIFT, har projektet fået bred støtte fra en række forskellige interessenter. CPH SWIFT er designet til at øge effektiviteten hos flyselskaberne, hvilket giver lufthavnen mulighed for at halvere passagerafgiften. Lavere passagerafgift vil betyde billigere billetter til flere destinationer til danskerne.

Et bredere udbud af destinationer er både med til at styrke lufthavnens status som nordeuropæisk hovedlufthaven og Københavns position som metropol.

Vi ser en udbredt tendens til, at både forretnings- og ferierejsende foretrækker storbyer med et stort udbud af flyruter, så rejsen kan gøres effektiv, enkel og gerne billig. Københavns Lufthavns nye faciliteter gør vejen til og fra København bredere til stor gavn for både danskerne og turisterne. Lufthavnens initiativ vil således få stor betydning for fortsat vækst i den københavnske turisme og vor position som international kongresby,” siger adm. direktør Lars Bernhard Jørgensen, Wonderful Copenhagen om CPH SWIFT.

Langt flere ruter
CPH har langt flere ruter og passagerer end sine nærmeste konkurrenter i Stockholm, Oslo, Helsinki og Hamborg, og det er den position, lufthavnen satser på at styrke endnu mere med lanceringen af CPH SWIFT.

Når internationale virksomheder vælger, hvor de skal placere deres virksomhed er en af de vigtige faktorer nem adgang til en international lufthavn med et internationalt rutenetværk og mange frekvenser. Det er helt afgørende for erhvervslivet og regionens udvikling, at Københavns Lufthavn fastholder sin position som Skandinaviens største lufthavn. Københavns Lufthavns nye initiativer vil utvivlsomt gøre lufthavnen endnu mere attraktiv og konkurrencedygtig over for flyselskaberne,” siger Managing Director Steen Donner, Copenhagen Capacity.

Nemt gennem lufthavnen
CPH SWIFT får en kapacitet på seks mio. passagerer årligt og kan udvides til 12 mio., når behovet melder sig. Passagererne i CPH SWIFT kommer til at gøre brug af lufthavnens eksisterende faciliteter som den centrale Security og det moderne bagageanlæg og er dermed sikret en nem og effektiv vej gennem CPH.

For Danmarks Rejsebureau Forening er det helt afgørende, at passagererne og flyselskaberne får de nødvendige faciliteter stillet til rådighed. Mange passagerer foretrækker at komme hurtigt, nemt og billigt gennem lufthavnen. Lufthavnens markante initiativ tilfører øget kapacitet og en prisreduktion, som vil virke som en motor for en fortsat stigning i lavpris- og chartertrafikken,” siger direktør Lars Thykier, Danmarks Rejsebureau Forening.