18.09.2017

Nyt og overraskende møbeldesign i Finger B

Københavns Lufthavn har netop færdiggjort en udskiftning af alle møbler og gulvtæpper i de 12 gatelounges i Finger B. Nyistandsættelsen er et led i en større investering i vedligeholdelse og passagerforbedringer. Der er valgt et tidssvarende design og nye farvenuancer til den prisbelønnede Finger B for at videreføre lufthavnens tradition for et smukt Skandinavisk design og arkitektur. 

Københavns Lufthavne har netop afsluttet en udskiftning af alle møbler og gulvtæpper i de tolv gates i Finger B, som cirka 5,4 mio. af lufthavnens passagerer ser, når de ankommer til eller afgår fra Københavns Lufthavn.

”Det nye interiør er et led i en løbende vedligeholdelsesproces, hvor vi sørger for at udskifte og forny inventaret, så Københavns Lufthavn fortsat leverer kvalitet, design og passagervenlighed. Vi har lagt vægt på at finde et interiør i Finger B, hvor vi kombinerer slidstærke materialer, som er nemme at renholde, med et tidssvarende og passagervenligt møbeldesign. På den måde sikrer vi, at vi mange år frem i tiden kan levere høj kvalitet til lufthavnens mange brugere,”
siger Kristian Slaarup Kongstad, direktør for Ejendomme i Københavns Lufthavne
A/S.

Miljørigtige gulvtæpper
Der er udskiftet i alt 807 lounge siddepladser fordelt rundt i de 12 lounger i Finger B. De nye loungemøbler er suppleret med en række lyse afsætningsborde. Det er designerne Anne-Mette Bartholin Jensen og Morten Ernst, der står bag Orca møblerne, som fabrikeres af Erik Jørgensen Møbelfabrik A/S. Møblerne er udført i et ekstra slidstærkt polstringsmateriale. Med det nye møbeldesign deler lufthavnen leverandør med blandt andre Museum of Modern Art i New York og Operaen i København.  

Udover det nye møbeldesign er der i alle lounges lagt nyt gulvtæppe på i alt 1839 kvadratmeter.  

Gulvtæppet er et såkaldt Cool Carpet, der mod en kompensation er fabrikeret miljørigtigt ved at eliminere spild og skadelige udslip.    

En uventet oplevelse
Valget af farvenuancer er en historie for sig selv. Mod øst er gateloungerne holdt i det velkendte blå udtryk for at føre de karakteristiske farvenuancer i lufthavnen videre. I loungerne mod vest er farverne derimod holdt i varme toner ved brug af to separate farvekombinationer, som er dyb mørkerød samt mørk lavendel. Ifølge projektleder og arkitekt Inger Quorning er det utraditionelle farvevalg med til at signalere en designmæssig fornyelse samtidig med, at de varme farver skaber en behagelig stemning for de ventende passagerer: 

”Det er nyt og anderledes for lufthavnen på denne måde at arbejde bevidst med de varme farvekombinationer, fordi vi har haft tradition for de blå nuancer. Ligesom en symfoni kan byde på en overraskelse eller en overture, har jeg ønsket at skabe en uventet oplevelse for passagererne på deres vej gennem den lange finger. Derfor har jeg valgt at lade især de to store lounger i midten af Finger B skille sig væsentligt ud fra de øvrige. De nye farvetoner er meget iøjefaldende og signalerer, fornyelse og en designmæssig forandring. På den måde viderefører vi lufthavnens karakteristiske udtryk samtidig med, at vi tilfører det noget nyt,” forklarer Inger Quorning.