12.03.2024

Fortsat stor vækst i Københavns Lufthavn

Flere end 1,8 millioner rejsende var gennem Københavns Lufthavn i februar. Det er en stigning på 13 procent i forhold til sidste år, og passagervæksten ser ud til at fortsætte i 2024. Forude venter foråret og en travl påske, hvor mange rejser på ferie. 

Februar blev travl i Københavns Lufthavn. Mange tog flyet på ferie i de to vinterferieuger, og i årets sidste vintermåned – der på grund af skudår havde 29 dage – var 1.849.923 passagerer gennem terminalerne i lufthavnen. Det er 13 procent flere rejsende i forhold til sidste år.

 

”Vintermånederne er generelt mere stille, men vi er meget tilfredse med stigningen i antallet af rejsende. Det viser, at der stadig er en store rejselyst. Der er mange, der benytter vinterferien til at komme væk til sol, strand og varme eller skipisterne i bjergene”, siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

 

Omkring 1,1 million passagerer var gennem lufthavnen i de to vinterferieuger, og månedens mest travle dag var søndag den 25. februar med 79.000 rejsende.

 

Den mest populære destinationer er London, der med 124 ugentlige afgange fra København til de tre lufthavne i Heathrow, Stansted og Gatwick, har bidt sig fast i toppen med seks procent flere passagerer i forhold til sidste år.

 

Travle påskedage forude
Om få dage begynder påsken, der er nogle af de travleste uger i Københavns Lufthavn. I år er forventningen, at omkring 1,5 millioner passagerer rejser gennem lufthavnen i forbindelse med påskeugerne. Det er 8 procent flere end sidste år.

 

”Foråret er ferietid for mange af vores passagerer. De mange helligdage gør det ideelt at tage på en smuttur ud i verden, og vi ser tydeligt, at rejselysten er i top, hvad enten det er sydens sol eller en storby, der lokker. London er favoritten blandt storbyer, mens det er spanske Malaga, Barcelona og Gran Canaria, der er de mest populære soldestinationer”, siger Peter Krogsgaard.

 

Forbered dig på rejsen og kom til tiden
For at få en god start på sin rejse opfordrer Københavns Lufthavn alle rejsende til at komme til lufthavnen til tiden. Det vil sige to timer før afrejse, hvis man skal inden for Europa og tre timer inden, hvis man skal rejse uden for Europa.

 

Det er en god ide, at checke ind hjemmefra, hvis man har mulighed for det, og gøre brug af de mange selvbetjeningsløsninger, der er i lufthavnen.

 

Der er flere gode råd og rejsetips på cph.dk eller i lufthavnens app, hvor man også kan planlægge sin tur gennem lufthavnen og holde sig orienteret om sin rejse.

 

Skudår gav flere rejsende
Da det er skudår i år, og februar havde 29 dage, er der 206.913 flere passagerer i februar sammenlignet med sidste år, svarende til en stigning på 13 procent. Men når man korrigerer for den ekstra dag i år, er fremgangen reelt på 141.408 passagerer – eller ni procent.

 

Download Excel