10.08.2023

Milepæl i CPH: 100.000 rejsende på de travleste dage

Københavns Lufthavn har foreløbig haft den bedste sommer i årevis. Flere end 2,8 millioner rejste gennem terminalerne i juli, hvor der blev noteret to dage med 100.000 rejsende. Dermed nåede lufthavnen en vigtig milepæl. 

 

Lysten til at flyve på sommerferie er usvækket og juli blev med 2.833.969 rejsende den mest travle måned siden 2019.

 

”Vi har nået en milepæl i genopretningen af flytrafikken, hvor der i juli var dage med flere end 100.000 rejsende. Rejselysten er stærk og mulighederne er mange for at flyve fra Københavns Lufthavn på en af sommerens 177 direkte ruter til 52 lande,” siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

 

Årets to største rejsedage blev fredag den 14. juli og søndag den 16. juli med henholdsvis 101.225 og 100.013 passagerer.

 

Godt forberedt i CPH
Udover de to travleste dage var der 10 dage med flere end 95.000 rejsende. Det har alle medarbejdere og virksomheder i lufthavnen været godt forberedte på - fra sikkerhedskontrol, passagerservice, butikker og spisesteder til flyselskaber og de groundhandlere, der på flyselskabernes vegne tjekker ind, boarder og håndterer bagage.

 

Alene Københavns Lufthavn har i år ansat omkring 200 ekstra medarbejdere udover de 1.000, der blev ansat i 2022. De nye medarbejdere i år er primært ansat i sikkerhedskontrollen for at være helt klar til den travle sommer.

 

”Der er ekstra pres på om sommeren, når vi har så mange store rejsedage. Her skal alle være klar for at lykkes med at levere god service til passagerne og en fin start på rejsen. Denne sommer har alle været klar - selvom der her i højsæsonen naturligvis er korte perioder med ekstra pres og dermed længere ventetid,” fortæller Peter Krogsgaard.

 

Udfordringer i Europa
NAVIAIR’s aftale i juni med flyvelederne betød, at der i juli var mandskab nok til at afvikle trafikken til og fra Københavns Lufthavn. Omvendt har det hen over sommeren set anderledes besværligt ud i Tyskland og ikke mindst Frankrig.

 

”Når der er udfordringer med flyveledere i f.eks. Frankrig, giver det forsinkelser på en del flyvninger mellem Nord og Sydeuropa – og dermed også fra Københavns Lufthavn. Det er naturligvis ærgerligt,” siger Peter Krogsgaard.

 

Dertil kommer længere tids usædvanligt voldsomt vejr med torden og regn i Centraleuropa, der især i den sidste uge i juli var en udfordring for flytrafikken.

 

Spanien og Grækenland topper
På ruterne til Europa er 94 procent af de rejsende tilbage, mens genopretningen af de lange interkontinentale ruter ud af Europa går lidt langsommere, da der stadig er langt færre fly til Asien og Kina end før pandemien.

 

På top-10 listen over destinationer er London stadig i førertrøjen med 172.00 i juli. Når det gælder solrejserne væk fra den mest regnfulde juli nogensinde målt i Danmark, er Spanien topscorer med 450.000 passagerer i de to første sommermåneder.

 

Flere af de spanske rejsemål er i dag mere populære end før pandemien. I juli var Malaga og Palma i henholdsvis indeks 111 og 106 i forhold til 2019.

 

For charterrejserne er Grækenland absolut topscorer. Af de 290.000 der i juni og juli fløj på ruterne til de græske rejsemål, var 180.000 med rene charterfly. Kreta er den absolut mest populære destination i Grækenland.

 

 

Download Excel