12.07.2023

CPH-passagertal: Flyvende start på sommeren

Med 2,5 millioner rejsende i juni blev årets første sommermåned den mest travle siden coronaen ramte i 2020. Chartergæsternes favorit er Grækenland med Kreta på rejsetronen. Samlet er Spanien dog suverænt det mest populære ferieland. 

 

Sommeren er kommet godt i gang i Københavns Lufthavn. 2,535.445 millioner rerjste igennem terminalerne i juni, viser passagertallene. Det svarer til indeks 112 i forhold til sidste år.

 

”Vi har haft en flyvende start på sommeren med masser af aktivitet i lufthavnen, tæt på fyldte fly og omkring ni ud af ti rejsende tilbage efter coronaen – ikke mindst på ruterne sydpå,” fortæller Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

 

180.000 passagerer fløj i juni til solrige spanske destinationer som for eksempel Malaga, Mallorca og Barcelona. Dermed er Spanien sommerens foretrukne rejsemål fulgt af Frankrig, Italien, Grækenland og Tyrkiet.

 

Samlet denne sommer er der 177 direkte ruter til 52 lande at vælge imellem- Alene i juni åbnede der 12 nyte ruter til blandt andet Montreal, Bordeaux, Napoli, Palermo, Newquay og Zadar.

 

God start på sommerferien
Alle i lufthavnen har forberedt sig på højsæssonnen, hvor der forventes omkring 7,5 millioner rejsende i de tre sommermåneder. Der er blandt andet ansat flere medarbejdere i sikkerhedskontrollen, passagerservice og rengøringen.

 

”Skolernes sommerferie startede fredag den 23. juni, og alle var klar. Det blev en god første sommerferieweekend med 93.404 rejsende fredag og 94.896 søndag. Selvom vi har haft en forrygende juni herhjemme med masser af sol, så er lysten til at rejse sydpå stadig stor. Og nu ser vi også vejrmæssigt ind i en mere normal sommer de næste par uger,” siger Peter Krogsgaard.

 

Kreta er charterrejsernes topscorer
Mens spanien er samlet topscorer som ferierejseland tager Grækenland prisen, når det gælder charterrejser. Målt på antallet udbudte flysæder er Grækenland samlet vokset med 36 procent i forhold til tiden før coronaen.

 

”Kreta er danske chartergæsters absolutte favorit med flere end 30.000 rejsende i juni. Herefter følger Rhodos og årets højdespringer Larnaca på Cypern,” fortæller Peter Krogsgaard.

 

På den samlede top 10 over destinationer ligger London som altid i top med 160.000 rejsende i juni fulgt at de to store nordiske destinationer Oslo og Stockholm.  Europæiske trafikknudepunkter som Amsterdam, Paris og Wien er også på listen.

 

Nye forventninger til resten af året
Den voksende rejselyst betyder også, at selskabet Københavns Lufthavne i går udsendte en selskabsmeddelelse med opjusterede forventninger til resten af året.

 

Forventningen til antallet af passagerer opjusteres fra 25 til flere end 26 millioner i 2023.

 

Udover den voksende aktivitet er baggrunden også den indgåede aftale mellem Naviair og flyveledere, der har reduceret usikkerheden om hvor mange flyoperationer, der kan gennemføres i Københavns Lufthavn.

 

Download Excel