11.08.2022

CPH-passagertal: Meget travl juli trods SAS-pilotstrejke

Rejselysten har været stor denne sommer. Med 2,4 millioner passagerer og flere end 120 rejsemål var der tryk på terminalerne i Københavns Lufthavn i juli. Pilotstrejken i SAS betød dog, at der var færre rejsende end forventet. Samlet er otte ud af 10 rejsende tilbage efter coronaen. 

Juli blev, med i alt 2.416.550 rejsende, den mest travle måned siden corona i 2020 udløste den værste krise nogensinde i luftfarten.

 

”Københavns Lufthavn begynder for alvor at ligne sig selv, og terminalerne har igen været fulde af liv,” siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør.

 

Passagertallene er dog negativt påvirket af den 15 dage lange pilotstrejke, der sluttede den 19. juli.  SAS er stadig det største flyselskab i Københavns Lufthavn med knap en tredjedel af lufthavnens trafik.

 

Europæisk luftfart presset denne sommer
I Europa er de rejsende kommet hurtigere tilbage end forventet, og der har manglet hænder i mange lufthavne til at håndtere alt fra check-in og sikkerhedskontrol til bagage og passagerer.

 

”Siden januar har vi ansat 500 medarbejdere. Så i Københavns Lufthavn var vi klar til den travle sommer og har fået folk godt ud at rejse. Men mange danske rejsende har ude i Europa oplevet flere forstyrrelser på turen end normalt for sommersæsonen,” fortæller Peter Krogsgaard, kommerciel direktør.

 

I juni og juli var der i alt 4,8 millioner passagerer gennem Københavns Lufthavn - flest på ruterne til Europa, hvor juli ender i indeks 81 i forhold til samme periode i 2019.

 

De lange interkontinentale ruter ud af Europa til især Asien og Nordamerika er stadig påvirket af pandemien og lander med knap 200.000 passagerer i juli på indeks 51 i forhold til normalen.

 

Mallorca sidder solidt på tronen
Denne sommer har de rejsende haft flere end 120 destinationer at vælge imellem, når der er fløjet fra København. De mest populære ferielande er Spanien, Grækenland og Tyrkiet.

 

Spanske Mallorca sidder solidt på tronen som danskernes absolutte sol-ferie-favorit med knap 80.000 rejsende med rutefly og tusinder på charter i juli måned. Dermed er Palma de Mallorca rykket op som nummer fire på månedens top-ti-liste over destinationer. Faktisk er Mallorca mere populær end før coronaen og er i indeks 123 i forhold til 2019.

 

Da det første hold danskere drog mod den spanske ø i 1951 var det med bus og båd og en rejsetid på 36 timer. Det blev i slutningen af 1950’erne reduceret til 12-13 timer med fly, der dog måtte mellemlande et par gange.

 

Denne sommer er der 14 daglige afgange og ankomster til og fra Palma de Mallorca med en rejsetid på knap 3 timer.

 

 

Download Excel