11.05.2022

CPH trafik: April gav det højeste antal passagerer i to år

De rejsende strømmede gennem terminalerne i april. Med 1,8 millioner rejsende blev påskemåneden den travleste måned i Københavns Lufthavn, siden coronaen ramte for to år siden. Der er dog stadig et godt stykke vej til niveauet før pandemien. 

 

 

 

Der er kommet gang i flyrejserne, og det kan mærkes i terminalerne i Københavns Lufthavn. I april, som også bød på en travl påskeuge, var syv ud af ti passagerer tilbage i forhold til før pandemien. 

 

”Det er godt at se, at rejselysten – og muligheden for at komme afsted – er tilbage. Der har været tryk på omkring påsken, hvor rigtig mange har været ude at rejse. Lufthavnen, butikkerne og spisestederne er ved at være godt besøgt igen,” siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i CPH.

 

Det kan også ses på antallet af fyldte sæder i flyene. Den såkaldte Load Factor er steget fra knap 50 til 70 procent i årets første fire måneder.

 

Fuld gang i uddannelse af nyt personale
Det stigende antal rejsende i forbindelse med påsken betød også perioder med længere ventetider i sikkerhedskontrollen. Det skyldtes først og fremmest mangel på personale, som det tager flere måneder at uddanne, træne og myndighedsgodkende.

 

”Rigtig mange danskere og sydsvenskere oplevede en travl lufthavn hen over påsken. Selv om vi var udfordrede i peak-perioder, gik det fornuftigt. Vi forsøgte at informere passagererne så godt som muligt om risikoen for længere ventetid, og heldigvis mødte langt de fleste op i ekstra god tid,” fortæller Peter Krogsgaard.

 

”Vi i fuld gang med at uddanne de mange nye medarbejdere, og inden længe er vi oppe på fuld bemanding, så vi er klar til sommeren,” siger han.

 

Stadig et stykke fra tiden før coronaen
Selvom antallet af rejsende fra januar til april er mere end fordoblet fra 820.000 til 1,8 millioner, er der stadig et godt stykke vej til niveauet før pandemien.

 

I årets første fire måneder har godt 5 millioner passagerer rejst til og fra CPH, hvilket er knap 43 procent mindre end samme periode i 2019. Det betyder, at den økonomiske situation stadig er presset trods fremgangen i de seneste måneder.

 

Siden krisen ramte i marts 2020, har CPH måttet låne mere end 2 milliarder kroner for at holde lufthavnen i drift.

 

London har bidt sig fast på tronen
Trafiktallene for april viser, at det især er flyrejserne i Europa, der gør comeback. Her er flere end syv ud af ti rejsende tilbage i forhold til året inden pandemien. På de lange interkontinentale ruter til Asien og Nordamerika er fire ud af ti rejsende tilbage.

 

For tredje måned i træk er London nummer et på top-10 listen over rejsemål fra CPH. Dermed har den britiske hovedstad for alvor genindtaget tronen som den mest travle destination.

 

Som land er Spanien fortsat den største destination med omkring 300.000 rejsende til og fra CPH i året til dato. Malaga ligger nummer syv på top-10 listen og Barcelona ligger nummer ni. Derefter følger destinationer som Gran Canaria, Alicante og Madrid.

 

”Med en støt stigende kurve i antallet af rejsende siden januar, tegner det til at blive en god og travl sommer i CPH, hvor vi forventer, at trafikken til Europa nærmer sig det normale. På trods af krigen i Ukraine og pandemien, ser det ud til at mange griber muligheden for igen at komme ud i verden,” siger Peter Krogsgaard.

 

 

Download Excel