12.12.2022

20 millioner har rejst igennem Københavns Lufthavn i år

Danskernes rejselyst er fortsat usvækket. I november var der 1,7 millioner passagerer igennem terminalerne i Københavns Lufthavn. Absolut topscorer på destinationslisten er London. Også Istanbul og Malaga har bidt sig fast i top-10. 

I den traditionelt stille november var der 100 destinationer at vælge imellem for månedens 1,7 millioner rejsende i Københavns Lufthavn. Samlet i år har foreløbig 20 millioner passagerer været igennem lufthavnen.

 

”En stor del af rutenetværket er nu genoprettet, så danskerne og sydsvenskerne igen har masser af muligheder for at rejse ud på ferie og forretning fra CPH med lige knap 50 forskellige flyselskaber,” konstaterer Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

 

Otte ud af ti destinationer er igen på rutekortet ligesom otte ud af ti passagerer er tilbage i forhold til det sidste normale år før pandemien. Sundhedskrise blev dog i år efterfulgt af Ruslands invasion af Ukraine, der har udløst global økonomisk usikkerhed.

 

”Lysten til at rejse er dog indtil videre nærmest usvækket trods inflation og krig. Når flyselskaberne er her og tilbyder masser af rejsemuligheder, er passagerne også klar,” siger Peter Krogsgaard.

 

I november åbnede easyJet en rute til Bordeaux og Ryanair genåbnede sin rute til Wien, mens EgyptAir øgede fra fire til fem ugentlige afgange til Cairo.

 

Genoprettet luftbro til London
Det suverænt mest populære rejsemål er den britiske hovedstad. I november var tidligere tiders luftbro fra København til London tæt på genopbygget med i gennemsnit 17 daglige afgange og 140.000 rejsende om måneden.

 

En lang række selskaber flyver til lufthavnene omkring London: SAS, British Airways, Norwegian, Ryanair og easyjet.

 

”London har i årevis været favoritten for både turister og forretningsfolk. Nu er vi i gang med julemåneden, hvor mange traditionelt tager på juleshopping og hygger sig et par dage i metropolen,” siger Peter Krogsgaard.

 

Også sydspanske Malaga har bidt sig fast på top-10-listen over rejsemål med i gennemsnit fire daglige afgange med SAS, Norwegian, Vueling og Ryanair.

 

”Mange danskere er glade for Sydspanien, der er et af Europas varmeste og mest solsikrer rejsemål også i vintermånederne. Så Malaga er blevet en travl helårsdestination,” fortæller Peter Krogsgaard.

 

Istanbul har gennem de senere år også vokset sig ind på top-10-listen. I november blev den tyrkiske millionby betjent af Turkish Airlines, Pegasus, SAS og Anadolujet med 31 ugentlige afgange.

 

En lidt mere stille december
Traditionelt er december og januar de mindst travle rejsemåneder. Ifølge lufthavnens prognoser er det også tilfældet i år.

 

”Normalt er 24. december årets mest stille rejsedag. Det gælder også i år, hvor vi regner med at omkring 25.000 vil rejse juleaftensdag og aften,” fortæller Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

 

Den mest travle julerejsedag falder ifølge lufthavnens prognoser den 18. december, hvor omkring 70.000 rejser til og fra Københavns Lufthavn.

 

Download Excel