13.08.2021

CPH Trafiktal: 1,2 mio. rejsende i juli

Rejsefeberen fik fat i juli, hvor antallet af rejsende blev mere end fordoblet i forhold til måneden før. Samlet rejste 1,2 millioner igennem i terminalerne – det svarer dog ikke til mere end til 40 procent af en normal juli før COVID-19 pandemien ramte. 

Rejselivet og den gode stemning er tilbage i terminalerne i Københavns Lufthavn med flere ruter, flere rejsende og flere butikker og spisesteder, der åbner. Søndag den 25.juli blev årets hidtil mest travle dag med 50.908 rejsende.

”Der er liv i terminalerne igen. Efter 15 måneders krise og et 2021, hvor årets første fire måneder var som i 1962 med blot 5.000 rejsende dagligt, ser det ud til at vende. Fra juni til juli blev antallet af rejsende mere end fordoblet fra en halv million til 1,2 millioner,” siger kommerciel direktør, Peter Krogsgaard.

Med flere end 180 ruter at vælge imellem, og terminaler hvor både taxfree, lounges og foreløbig flere end 40 butikker og spisesteder er genåbnet, begynder Københavns Lufthavn at ligne sig selv.

”Vi genåbner i takt med at passagerne vender tilbage. Vi er nu oppe på 40 procent af det normale antal rejsende. Det har gjort en stor forskel i juli, at danskerne har et velfungerende Corona pas og at Europa i dag er grønt og gult i rejsevejledninger. Det betyder, vi kan rejse - naturligvis med de hensyn og forholdsregler man skal i et Europa, hvor Corona-smitten stadig er en del af hverdagen. Det er jo ikke slut endnu og vi kan risikere en opblussen i Europa til efteråret,” siger Peter Krogsgaard.

Tryghed er vigtig
Det er især de lange ruter ud af Europa, der er hårdt ramt af Coronakrisen med et fald på 80 procent, mens Europa-trafikken er på 40 procent af normalen.

”Vores undersøgelser af passagernes oplevelser og ønsker viser, at tryghed og sikkerhed fylder rigtig meget, og at de rejsende er tilfredse med forholdene og informationsniveauet i lufthavnen. Langt de fleste rejsende er velforberedte og ved, at man skal følge internationale regler og bære mundbind, holde afstand, lade familie og venter blive udenfor og forvente lidt længere tid i check-in, da alle skal have tjekket rejsedokumenter,” siger Peter Krogsgaard.

Danskerne valgte solrejser
Da Corona krisen var allerværst i vinteren 2020-2021 var det blot omkring 30 procent af sæderne, der var solgt på de ganske få flyvningerne, der blev gennemført.

”Vi kan se, at de mange fly ud af København i dag har gennemsnitligt flere end 65 procent af sæderne solgt – en fordobling i forhold til vintermånederne. Det er en positiv udvikling, som vi håber, kan fortsætte.” siger Peter Krogsgaard.

Ser man på hvor sommerens solrejser går hen, er Spanien danskernes absolutte favorit-ferieland med Palma de Mallorca som nummer et og Malaga som nummer tre på top-10-listen over destinationer i juli. Også den græske ferieby Chania på Kreta er kommet på listen.

Download Excel