02.04.2020

CPH trafiktal: Fin afslutning på sommeren

I alt gik lidt over 2,9 millioner passagerer gennem terminalerne i Københavns Lufthavn i august måned, svarende til en vækst på 0,8 procent i forhold til samme måned sidste år. Dermed var der tale om den travleste august i Københavns Lufthavns historie, især drevet af antallet af transferpassagerer. Samtidig blev det til en god afslutning på tre travle sommermåneder, hvor især trafikken til og fra Tyskland og Tyrkiet steg. 

Sommerferien er forbi for de fleste. For Københavns Lufthavn var der tale om tre travle sommermåneder, der blev rundet fint af med en august måned, hvor der atter var en stigning i passagertallet. I alt rejste 2.942.021 passagerer igennem Københavns Lufthavn i august, hvilket var 22.663 flere end august 2018, og det svarer til en vækst på 0,8 procent.

”August har traditionen tro været en rigtig travl måned for os, og det er glædeligt, at vi oplevede en fremgang i antallet af rejsende, og som især var drevet af transferpassagerer. Det understreger vores position som en attraktiv skandinavisk hub,” siger Thomas Woldbye, administrerende direktør for Københavns Lufthavn.

I alt steg antallet af transferpassagerer med 7,6 procent i august måned sammenlignet med samme måned sidste år, mens antallet af passagerer, der havde Københavns Lufthavn som enten start- eller slutdestination marginalt faldt med 0,8 procent.

Med trafiktallene for august måned er det også tid til at gøre status for årets tre sommermåneder juni, juli og august. I alt rejste godt 9,0 millioner passagerer gennem lufthavnen, hvilket var en tangering af rekordsommeren 2018.

Målt på hvilke lande, der havde den største stigning i passagerer, var sommertrafikken især stigende på ruter til og fra Tyskland (+53.000) og Tyrkiet (+34.000), mens Østrig (+29.000), Schweiz (+25.000) og Polen (+25.000) også sneg sig med i top fem. Omvendt faldt trafikken mest til og fra Spanien (-92.000), Finland (-39.000) og Sverige (-34.000).

Måler man dog totalt på antallet af passagerer, så er det fortsat Storbritannien og særligt London, der trækker flest passagerer.

”Overordnet set søger vores passagerer også om sommeren mod de traditionelt stærke destinationer som Storbritannien, Norge og Tyskland. Antallet af rejsende til og fra Spanien er til gengæld faldet noget, hvilket dog primært skyldes, at Primera Air sidste efterår gik konkurs, og der har derfor været færre afgange til Spanien,” siger Thomas Woldbye og fortsætter:

”Særligt glæder jeg mig over, at vi har haft en meget vellykket afvikling af trafikken i sommerperioden med få forsinkelser og aflysninger, hvilket afspejler det gode samarbejde mellem lufthavnen, flyselskaber, handlere og de mange andre aktører i CPH.”

År til dato har knap 20,5 millioner passagerer rejst til og fra Københavns Lufthavn. Det er 0,1 procent færre end samme periode sidste år. Tilbagegangen skal ses i lyset af de to konkurser hos Primera Air og Wow air, tilpasninger hos nogle flyselskaber samt forårets pilotstrejke. Derudover kan sidste års gode sommervejr i Danmark også have spillet ind på rejsevanerne i år. På indenrigsruter er trafikken faldet med 6,8 procent år til dato, hvilket primært skyldes en lavere gennemsnitlig belægning.

Københavns Lufthavn arbejder kontinuerligt for at gøre lufthavnen til et attraktivt sted at operere ruter fra. For nyligt annoncerede SAS, at selskabet fra vinteren 2020 vil have en direkte rute til Los Angeles fra København.

”Vi er meget glade og taknemmelige for SAS’ beslutning om at placere deres Los Angeles rute her i Københavns Lufthavn. Vi sætter stor pris på samarbejdet med flyselskaber som SAS om at udvikle nye ruter og muligheder til gavn for passagererne,” siger Thomas Woldbye.

 

Download excel